Izvor: alo.rs
07.08.2023 u 09:30
0

MAĐARI NI DA ČUJU: Amerika postavlia ultimatum Mađarskoj da joj preda obaveštajne podatke o državlanima

Glavni razlog zašto Mađarska nije pristala da preda podatke jeste zabrinutost za bezbednost, dodao je on.

– Ovakav zahtev da neko preda podatke nekoliko stotina hiljada svojih građana je bez presedana, države to ne rade. Svaka država štiti i čuva podatke svojih građana uz zakonske garancije, Mađarska to čini. Nigde u svetu da li predaju podatke ove sume, to je nerealan zahtev, ni druge zemlje to ne rade, rekao je Retvari za mađarski Košut radio.

facbook. prinscreen

– Postoje zemlje u kojima dvojno državljanstvo nije dozvoljeno i ako predamo ove podatke i vlasti ovih zemalja dobiju ove spiskove, moraće da se primenjuju veoma ozbiljne retorzije prema Mađarima, moraće se pokrenuti razni postupci, uključujući i krivične, barem u Zakarpatju [zapadni region Ukrajine koji zabranjuje dvojno državljanstvo], rekao je zamenik ministra.

POLJACI DA SE NE IGRAJU: Izgubiće celu vojsku ukoliko krenu na Rusiju, DRAMATIČNO upozorenje bivšeg obaveštajca(VIDEO)

Nedavna odluka SAD da ograniče ulazak Mađarima je „više simboličan gest, politički signal, nego praktično pravno pitanje“, jer će Mađari i dalje moći da uđu u zemlju bez viza, ali će proces uključivati više birokratskih složenosti, primetio je Retvari.

Mađarska i SAD imaju drugačiji mentalitet, što ponekad zaseni činjenicu da su te zemlje saveznici, dodao je on.

– Vidite da u mnogim slučajevima pripadnost različitom političkom taboru i različiti pogledi na svet — od rodnog pitanja do migracija i novijih ratova — izgleda da nadmašuju činjenicu da su dve zemlje bliski saveznici, rekao je Retvari.

Američka ambasada u Budimpešti saopštila je 1. avgusta da je Vašington smanjio važenje dozvola za ulazak u okviru Programa za ukidanje viza (VVP) za mađarske državljane sa dve godine na godinu dana i ograničio ih na jednokratnu upotrebu, navodeći zabrinutost za bezbednost zbog pojednostavljenja programa naturalizacije Mađarske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter