Izvor: 24SEDAM
23.09.2024 u 13:20
0

MAJKA OTROVALA ČETVORO DECE: Kuhinja bila puna hemikalija

Istraga ide u tri pravca - trovanjem hranom iz porodice, izlaganje po život opasnoj materiji u kuvanoj hrani i trovanje hemikalijama iz kućne radinosti

Četvoro dece preminulo je od trovanja u ruskom gradu Krasnojarsku.

U RIMU SE SRUŠIO NADVOŽNJAK: Samo su potonuli (VIDEO)

Kako je saopštila policija, u kuhinji gde je živela porodica pronađene su hemikalije, antibiotici za životinje i nepoznate supstance.

– Iz porodičnog stana odneli smo hranu, materiju svetle boje u vrećici bez oznaka koju smo našli u ormariću u kuhinji, kao i antibiotik za stoku koji je bio smešten u frižideru – naveli su iz istražnog komiteta.

S obzirom na loše stanje stambenog prostora, tužilaštvo će proveriti rad socijalnih službi.

Prema rečima roditelja, na dan trovanja kuća je tretirana insekticidom dihlorvosom, a deca su u to vreme šetala napolju.

Onda su se vratili, a majka je počela da sprema večeru.

Prilikom ispitivanja žena je rekla da u hranu nije dodavala nikakve strane materije.

Istraga ide u tri pravca – trovanjem hranom iz porodice, izlaganje po život opasnoj materiji u kuvanoj hrani i trovanje hemikalijama iz kućne radinosti.

Umrli u bolnici

Roditelji i četvoro dece (6, 11, 12 i 13 godina) otišli ​​su kod lekara žaleći se na mučninu i povraćanje ujutru 21. septembra.

Majka dece je trudna, a ispostavilo se da je dan ranije porodici poslužila knedle kupljene u prodavnici i piletinu.

Cela porodica je hospitalizovana, a ubrzo se zdravstveno stanje šestogodišnje devojčice i trinaestogodišnjeg dečaka naglo pogoršalo i oni su umrli u bolnici.

Ostali su prevezeni helikopterom hitne pomoći u kliniku u Krasnojarsku.

Uprkos naporima lekara, preminulo je još dvoje dece – devojčice od 11 i 12 godina.

Smrt je nastupila od toksičnog dejstva neidentifikovane supstance.

Stanje roditelja se ocenjuje kao stabilno, i oni su u svesnom stanju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter