Izvor: AGENCIJE
18.06.2024 u 20:16
0

MOŽE ALI BEZ MEŠANJA U UKRAJINU: Orban podržao kandidaturu Rutea u NATO

Mađarski premijer Viktor Orban, koji se do sada protivio imenovanju holandskog kolege Marka Rutea za generalnog sekretara NATO, odlučio je danas da podrži njegovu kandidaturu pošto je dobio tražene garancije da Budimpešta neće morati da učestvuje u aktivnostima Alijanse u Ukrajini.

 

NUKLEARNA OPASNOST NE JENJAVA: Zbog pretnji NATO-a, moguće izmene ruske nuklearne doktrine

 

Mark Rute je favorit za poziciju u NATO koju sada obavlja Norvežanin Jens Stoltenberg, pošto je dobio podršku većine država članica, uključujući Sjedinjenje Države, ali mu se do sada protivio Orban, koji je podržavao rumunskog predsednika Klausa Joanisa, javlja HRT.

Mark Rute je „potvrdio“ da Mađarska, dobije li on tu dužnost, neće morati da učestvuje u aktivnostima NATO u Ukrajini i „imajući to u vidu, Mađarska je spremna podržati ga“, objavio je Orban na platformi Iks.

Mađarski pristanak otvara put Ruteu da zameni Stoltenberga, kojem mandat ističe 1. oktobra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter