Izvor: Sputnik Srbija
22.08.2022 u 17:17
0

Napad ukrajinskih snaga na Antonovski most- TEROIRISTIČKI NAPAD NA CIVILNO STANOVNIŠTVO! „Nije povređen nijedan vojnik, samo civili“

Antonovski most preko Dnjepra kod Hersona oštećen je u raketnom napadu ukrajinskih trupa. On se nije srušio, a trenutno je u toku procena njegovog stanja, izjavio je za medije zamenik načelnika administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

„Most stoji, nije se srušio, kako javljaju ukrajinski mediji. Ima nekoliko pogodaka. Trenutno se procenjuje njegovo stanje. Most stoji, čak sam ga i prešao“, rekao je Stremousov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

UKRAJINSKA VOJSKA GRANATIRALA „HIMARSOM“ ANTONOVSKI MOST U HERSONU: Kijev dobija snimke sa američkih satelita i „morao je znati da se na njemu nalaze samo civili“!

On je dodao da je napad ukrajinskih trupa na most ciljani teroristički napad na civilno stanovništvo.

„Nije povređen nijedan vojnik, samo civili“, istakao je Stremousov.

Ukrajinske snage gađale su u ponedeljak Antonovski most. Povređeno je najmanje 15 civilnih radnika iz lokalne brigade za popravku. Napad na mesto remontnih radova naneli su američki raketni sistemi „Himars“. Kasnije je utvrđeno da je u raketnom napadu ranjeno ukupno 16 ljudi, a dve osobe su poginule. Napad na most nanet je u trenutku prolaska trajekta, tako da među njegovim putnicima takođe ima povređenih.

Tokom specijalne vojne operacije ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblašću i azovskim delom Zaporoške oblasti. U ovim regionima formirane su uprave, počelo je emitovanje ruskih TV kanala i radio-stanica, obnavljaju se trgovinske veze sa Krimom. Regioni su objavili planove da postanu subjekti Rusije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter