Izvor: sputnik
23.06.2024 u 21:03
4

NAPADOM NA SEVASTOPOLJ KIJEV ŽELI DA POVEĆA SPIRALU NASILJA: Nameran zločinački čin

Ukrajinski napad na Sevastopolj nameran je zločinački čin kojim režim u Kijevu pokušava da izazove osvetničku reakciju ruske strane da bi se povećala spirala nasilja, izjavio je za Sputnjik profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu, dr Časlav Koprivica.

„Ideja je da, u situaciji kada stvari ne stoje dobro za ukrajinsku stranu, ubijanjem nevinih civila, a i namernim gađanjem plaže u Sevastopolju izazove rusku stranu na osvetnički čin da bi to, pretpostavljam, povećalo spiralu nasilja i pomoglo onoj strani na zapadu koja se zalaže za zaoštravanje sukoba“, ocenio je Koprivica.
Napominjući da je napad izvršen američkim raketama, Koprivica je naveo da Amerikanci daju logistiku za upotrebu tih raketa i da pretpostavlja da su bili i obavešteni koji će ciljevi biti gađani.
„Kad je reč o Ukrajincima, odnosno Amerikancima, ne postoji nikakva ideja o poštedi civila, dakle reč je o namernom zločinačkom činu. Ideja da Ukrajina treba tobože da povrati u svoj sastav pored ostalog i Krim pokazuje da se oni prema stanovnicima Krima odnose kao prema neprijateljima svoje države i ako Ukrajina sve civile na Krimu doživljava kao svoje neprijatelje onda je potpuno jasno da je tu reč o zločinačkom režimu i da je ovde reč o ratu protiv ruskog naroda“, smatra Koprivica.
Koprivica je, takođe, ukazao da se od početka ruske specijalne vojne operacije zna da bi čitav niz poduhvata sa ukrajinske strane bio nemoguć bez direktnog učešća NATO stručnjaka, pre svega sa američke strane.

BEŽIVOTNA TELA LEŽE NA ULICAMA: Potresni snimci iz Rusije (VIDEO)

U ukrajinskom napadu na Sevastopolj, kako je saopštio gubernator grada Mihail Razvožajev, poginule su četiri osobe, među kojima je dvoje dece. Ranjene su 144 osobe, od kojih je 82 hospitalizovano.
Nakon napada na Sevastopolj predsednik Rusije Vladimir Putin odmah je kontaktirao Razvožajeva i izjavio saučešće porodicama poginulih.
Putin je naložio federalnim organima da pruže svu neophodnu pomoć Sevastopolju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “NAPADOM NA SEVASTOPOLJ KIJEV ŽELI DA POVEĆA SPIRALU NASILJA: Nameran zločinački čin”

  1. Bla bla bla filosofija.
    Svaka strana namece drugoj strani koliko moze i koliko zna. To je najprostija istina svakog rata.
    Kad če totalni rat i zbog ćega ,to danas niko nezna

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter