Izvor: Kurir
26.06.2024 u 10:10
0

NAPETOST IZMEĐU DVE SILE: Belousov upozorio na opasnosti daljeg slanja američkog oružja Ukrajini

Ministri odbrane SAD i Rusije razgovarali su juče telefonom usred rasta napetosti između dve sile nakon što je Moskva optužila Vašington za odgovornost za ukrajinski napad izveden proteklog vikenda na Krimu.

Rojters je jutros objavio da je ovo bio redak razgovor na toj liniji i da su nakon njega dve strane oprečne izveštaje o njemu.

TRAMP: „Ne želim da ga potcenjujem“

Navodi se da je to bio prvi razgovor Lojda Ostina, šefa Pentagona, sa ruskim ministrom odbrane od kada je u maju ukazom predsednika Vladimira Putina Andrej Belousov na toj funkciji nasledio Sergeja Šojgua.

General major Patrik Rajder, portparol Ministarstva odbrane SAD, kazao je novinarima da je razgovor inicirao Ostin.

Iz Moskve je saopšteno da je Belousov upozorio Ostina na opasnosti daljeg slanja američkog oružja Ukrajini u ratu koji ova zemlja vodi sa Rusijom već 28 meseci.

– Belousov je ukazao na opasnosti dalje eskalacije situacije putem kontinuiranih isporuka američkog oružja ukrajinskim oružanim snagama – navelo je Ministarstvo odbrane Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter