Izvor: Sputnjik
15.01.2023 u 17:46
0

NATO NA NEODREĐENO VREME: Sudani podržava ostanak američkih trupa u Iraku

Sudani je ocenio da je potrebno još vremena da se eliminiše Islamska država.

Irački premijer Mohamed al Sudani izjavio je danas da podržava ostanak američkih trupa u Iraku na neodređeno vreme, kao i da još nije odredio datum njihovog povlačenja.

Govoreći o američkim i NATO trupama, koje obučavaju i pružaju podršku iračkim jedinicama u borbi protiv DAEŠ-a (tzv. Islamske države), ali koje uglavnom ostaju izvan direktnih sukoba, Sudani je u intervjuu za „Vol Strit žurnal“ rekao da je prisustvo stranih trupa još potrebno, prenosi Rojters.

NEBENZJA NA SASTANKU SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Ukrajina je postala privatna vojna kompanija u vlasništvu NATO

– Potrebno je još vremena da se eliminiše Islamska država – ocenio je Sudani.

On je naveo kako Irak planira da sa SAD razvije odnose poput onih koje ima Saudijska Arabija i druge zemlje Persijskog zaliva i proizvođači nafte i prirodnog gasa, i da će u tom kontekstu poslati delegaciju na razgovore u Vašingtonu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ne mislim da je to nemoguće. Irak može imati dobre odnose i sa Iranom i sa SAD – rekao je Sudani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter