Izvor: alo
29.05.2024 u 12:47
0

„NEKA NASTAVE DA SE TRUDE“ Lavrov o zadatku Zapada

Zadatak zapadnih zemalja da izoluju Rusiju je očigledno iluzoran, nedostižan cilj, ali današnji zapadni političari mogu ozbiljno težiti tome, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. On je dodao i da je greška što NATO nije raspušten.

– Zadatak da se Rusija izoluje i da se spreči njen razvoj, potpuna realizacija njenog potencijala je, naravno, iluzoran i utopijski. Međutim, s obzirom na kvalitete današnjih političara na Zapadu, moguće je da će oni ozbiljno uvrstiti iluzije i utopiju u svoj praktični program. Što se kaže, neka nastave da se trude – rekao je Lavrov.

Kako je dodao, niko ne sumnja da će se ta politika završiti neuspehom, a kako je rekao greška je što NATO nije raspušten.

Mnogi analitičari smatraju da je posle raspada SSSR-a i raspuštanja Varšavskog pakta, trebalo da bude raspušten i NATO blok, objasnio je Lavrov.

– Danas mnogi istoričari, odgovorni analitičari, eksperti na Zapadu, pre svega, govore ono o čemu su njihove kolege govorile dugi niz godina, pa čak i decenijama. Naime, kada je raspušten Varšavski pakt, kada se SSSR otvorio za ujedinjenje sa Evropom, SAD, Zapadom u celini na osnovu jednakosti, međusobne koristi, poštovanja, NATO niko nije raspustio, niti je nameravao to da uradi. Mnogi smatraju da je to greška – objasnio je Lavrov.

On je napomenuo da je i američki ekonomista Džefri Saks nedavno ponovo podsetio na tu istorijsku grešku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter