Izvor: ALO
07.06.2024 u 18:20
0

NEPRIJATELJIMA RUSIJE JE ZASTAO DAH ČIM JE PUTIN OVO IZGOVORIO:Neverovatan potez!

Vladimir Putin nije isključio da će doktrina povodom nukleranog oružja Rusije biti korigovana.

Vladimir Putin nije isključio da će doktrina povodom nukleranog oružja Rusije biti korigovana.

– Ovo je doktrina, ovo je živi instrument i mi pažljivo pratimo šta se dešava u svetu oko nas i ne isključujemo da unesemo neke izmene u ovu doktrinu – rekao je predsednik Rusije u Sankt Peterburgu.

 

MOSKVA DIKTIRA USLOVE: Sukob u Ukrajini će se završiti pod Ruskim uslovima , rekao je PUTIN

Kako je napomnuo šef države, u ovom dokumentu je propisano da je primena nuklearnog oružja moguća u izuzetnom slučaju — u slučaju ugrožavanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje.

Scenariji u kojima Rusija može da primeni nuklearno oružje navedeni su u Vojnoj doktrini i „Osnovama državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanja“.

Prema dokumentima, to je moguće u slučaju agresije na Rusiju ili njenih saveznika upotrebom oružja za masovno uništenje ili agresije upotrebom konvencionalnog oružja, kada je ugroženo postojanje same države.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održava se od 5. do 8. juna, piše RIA.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter