Izvor: Kurir
31.08.2024 u 18:44
0

NIJE MARIO NI ZA ČIJU BEZBEDNOST: Maloletnik divljao maminim BMW-om i ubio suvozača

Kirnan Teg (16), optužen je za ubistvo drugog stepena jer je divljanjem na putu uzrokovao nesreću u kojoj je poginuo njegov prijatelj.

Nesreća se dogodila prošlog novembra u Detroitu, kada je Teg vozio brzinom četiri puta većom od dozvoljene, izgubio kontrolu nad majčinim BMW-om i udario se u stub i drvo.

UKRAJINA MALO ŠTA MOŽE DA URADI SAMOSTALNO: Američka privatna vojna kompanija se bori na strani Ukrajine u Kursku

Teg je preživeo, ali je njegov putnik Flin Mekrel (18), plivač sa Univerziteta u Dejtonu, umro. Sada je lokalna policija objavila kompilaciju video snimaka na kojima se vidi kako Teg dostiže brzinu do 225 kilometara na sat, samo nekoliko dana pre fatalne nesreće.

Roditelji ubijenog tinejdžera veruju da je smrt njihovog sina mogla biti sprečena da je Tegova majka, Elizabet Puleo-Teg, zabranila njenom sinom da vozi BMW.

Tvrde da je bila svesna da on ima naviku da prebrzo prelazi, jer ga je pratila preko aplikacije i nekoliko puta ga upozoravala putem poruka.

– Nije mario za bezbednost saputnika ili pešaka, a majka je to znala. Svaka razumna osoba bi nešto uradila, uzela mu ključeve, ali ona nije i naš sin je sada mrtav – rekao je Tad Mekrel u emisiji Dobro jutro Amerika.

Porodica želi da njegova majka bude odgovorna za nesreću, pozivajući se na slučaj pucnjave u Oksfordu, gde su roditelji osuđeni za ubistvo iz nehata jer su svom sinu dali pištolj, kojim je kasnije ubio četiri osobe.

– Svi se budimo u šoku i neverici da našeg voljenog Flina više nema – rekla je njegova majka.

Policija istražuje poruke poslate Elizabet Puleo-Tagi u kojima upozorava sina na prekoračenje brzine. U jednoj od njih, poslatoj dva meseca pre nesreće, napisala mu je: „Uspori, sad! Imam snimke kako voziš 198 kilometara na sat, plaši me…“.

Uprkos tome, ona je par nedelja kasnije kupila novi, snažniji BMW i nastavila da ga pušta da ga vozi, iako su imali i subaru forester iz 2015, za koji roditelji mrtvog tinejdžera veruju da bi mu više odgovaralo.

Pored istorije prebrze vožnje, Teg je takođe imao istoriju nekoliko napada na svoju majku. Prema policijskim izveštajima, jednom prilikom je počeo da udara majku i ugrizao je za ruku u kolima. U novembru prošle godine razbio je sto u kući jer mu nije dala jedan od automobila.

– Bilo je više razgovora o tome kako je koristio majčinu kreditnu karticu i neovlašćeno izlazio iz kuće, uz opširne razgovore o njegovim vozačkim navikama. Poruke između njih dvojice sugerišu da majka nije imala kontrolu nad njim – dodali su istražitelji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter