Izvor: novosti
05.08.2024 u 08:08
0

OČI ČITAVOG SVETA UPRTE U IRAN: Sazvan hitan sastanak G7

Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani sazvao je onlajn sastanak šefova diplomatija grupe industrijski najrazvijenijih zemalja G7 kako bi razgovarali o krizi na Bliskom istoku.

Tajani je koordinator G7 i pozvao je kolege da bi u vrlo delikatnom trenutku razmotrili vojnu krizu u tom regionu, prenosi agencija Ansa.

Kako navode dobro obavešteni izvori, Tajani će od svojih kolega zatražiti najnovije informacije, posebno od američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

BRITANIJA SE NE SMIRUJE: Tokom nereda širom Britanije uhapšeno 150 demonstranata

Cilj sastanka je da se ministri dogovore o političkim i diplomatskim akcijama kojima bi se mogao izbeći širi vojni sukob u čitavom regionu, navode izvori.

Ansa podseća da je Tajani juče zatražio od generalnog sekretara italijanskog ministarstva spoljnih poslova Rikarda Guarilje da pozove rukovodstvo Irana da ne dovodi do eskalacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter