Izvor: Sputnjik
11.08.2022 u 11:06
0

OGLASILO SE MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA RUSIJE: Na crnom tržištu pojavilo se oružje koje Zapad šalje Kijevu

Nekontrolisano pumpanje Kijeva oružjem već je dovelo do masovnog povećanja njihovog šverca i pojavljivanja na crnom tržištu, uključujući i mračni deo interneta, izjavio je zamenik direktora za informisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Ivan Nečajev.

AMERIČKI LUTKARI NE MOGU DA SE POMIRE SA NEUSPEHOM IZ 2014. GODINE! Muradov: „Ideja o odvajanju Krima od Rusije vodi ukrajinsku državu do potpunog kraha“

On je napomenuo da, prema dostupnim informacijama, policija u zemljama EU „svakog meseca oduzima i vraća Ukrajini stotine komada automatskog oružja i desetine hiljada municije koja ilegalno dolazi iz ove zemlje“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Pri tome se ne radi samo o malokalibarskom oružju. Na primer, na darknetu se za 30.000 dolara nude rakete za protivtenkovski raketni sistem ‘DŽavelin’, čija proizvodnja košta šest puta više – 178 hiljada dolara. Rakete za protivtenkovske sisteme NLAV – za 15 hiljada dolara, dronovi-kamikaze ‘Svičblejd 600’ – za 7 hiljada dolara, streljačko oružje, granate i panciri – od 1 do 3,5 hiljada dolara. Ovaj zastrašujući trend pokreće sve više pitanja javnosti na Zapadu –  istakao je Nečajev.

Diplomata je primetio da SAD, ne ograničavajući se na snabdevanje oružjem, takođe obezbeđuju Ukrajini obaveštajne informacije.

– Pri tome, prema postojećim informacijama, koriste se podaci ne samo sa vojnih, već i sa civilnih, privatnih satelita što, zapravo, dovodi do militarizacije svemira – zaključio je on.

Američka vojna pomoć

Nečajev je dodao i da odluka Sjedinjenih Američkih Država da Ukrajini izdvoje još jedan paket vojne pomoći samo produžava borbena dejstva i ne pomaže u rešavanju situacije.

– SAD su 8. avgusta objavile o pomoći od milijardu dolara Ukrajini. Ukupan obim američke vojne pomoći Ukrajini je tako porastao na 9,8 milijardi dolara od početka predsedničkog mandata DŽozefa Bajdena i na 11,8 milijardi dolara od 2014. godine. Takva politika samo produžava borbena dejstva i ne doprinosi rešavanju situacije – konstatovao je Nečajev.

Pentagon je napomenuo da je ovaj paket najveći paket vojne pomoći Vašingtona Kijevu. On se sastoji od municije za višecevne raketne sisteme „Himars“ i mobilne protivvazdušne raketne sisteme „Nasams“, 20 minobacačkih sistema kalibra 120 mm i granate za njih, 1.000 protivtenkovskih sistema „Džavelin“, stotine protivtenkovskih sistema AT4, 75.000 artiljerijskih granata kalibra 155 mm, protivpešadijske mine „Klejmor“, eksploziv C-4, eksploziv, kao i 50 oklopnih medicinskih vozila i razni medicinski materijal.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter