Izvor: TANJUG
04.11.2022 u 11:56
0

PAPA FRANJA APELOVAO IZ BAHREINA: Verske vođe da pomognu svetu koji je na „krhkoj ivici provalije“

Vrhovni poglavar Katoličke crkve papa Franja apelovao je danas na verske vođe da pomognu svetu koji se nalazi na „krhkoj ivici provalije“ i suprotstave se novoj trci u naoružanju koja po njemu obnavlja sfere uticaja iz Hladnog rata. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Posle dva užasna svetska rata, Hladnog rata koji je više decenija držao svet u napetosti, strašnih konflikata na svakom delu zemaljske kugle, usred optužbi, pretnji i osuda, nalazimo se i dalje na krhkoj ivici provalije i ne želimo da padnemo- rekao je papa Franja u svom govoru.

Verske vođe, po papi Franji, ne smeju da podržavaju rat.

-Nekoliko moćnika je zarobljeno u bitkama za svoje interese. Oživljavaju zastarelu retoriku, ponovo crtaju granice sfera uticaja i blokova-podvukao je papa Franja.

Papa Franja je održao govor u okviru foruma Istok-Zapad u Bahreinu, okupljanja pod pokroviteljstvom kralja ove zalivske zemlje, Hamada ibn Isa el Halifa.

Nakon istorijske posete Abu Dabiju 2019., papina poseta Bahreinu je još jedan dokaz otopljavanja odnosa Vatikana sa islamskim zemljama.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter