Izvor: Kurir
01.06.2024 u 14:25
0

PONAŠAO SE MIRNO TOKOM CELOG SUĐENJA: Zločin koji je potresao celu Nemačku dobio epilog!

Regionalni nemački sud u Kaselu pre dva dana osudio je Renea G. (21) na 11 godina i devet meseci zatvora zbog stravičnog ubistva tinejdžerke Marije Sofije (14) u septembru prošle godine u Bad Emstalu.

Kako su preneli lokalni mediji, okrivljeni je presudu prihvatio mirno, a tako se ponašao i tokom celog suđenja. Pa da podsetimo, jezivi zločin dogodio se 27. septembra 2023. godine u severnom Hesenu.

TROJE MLADIH ZAGRLJENI DO STRUKA U VODI! Ljudi strahuju da ih neće žive naći

Naime, devojčica se tog dana nije vratila kući iz škole, pa su njeni zabrinuti roditelji policiji prijavili njen nestanak. Nažalost, 23 sata kasnije drvoseča je pronašao mrtvu devojčicu iza jedne šupe. Nakon obdukcije utvrđeno je da je žrtva zadavljena, ali i da je seksualno zlostavljana nakon što je ubijena.

– Regionalni sud u Kaselu osudio je okrivljenog na 11 godina i devet mesecu zatvora zbog ubistva. Kazna se mora izvršiti u ustanovi socijalne terapije – rekao je sudija, a sudsko veće je utvrdilo da je dokazano da je optuženi počinio gnusni zločin.

– Pošto je optuženi u vreme izvršenja zločina imao manje od 21 godinu, tačnije 20 godina i jedanaest meseci, smatra se da je bio adolescent i sudilo mu se prema Krivičnom zakoniku za maloletnike, a ne kao za odraslu osobu, iako su državno tužilaštvo i zastupnici tražili doživotnu kaznu zatvora uz uslov naknadnog preventivnog pritvora i osudu po krivičnom zakonu za odrasle.

Branilac okrivljenog tražio je da se ovaj zločin prekvalifikuje u ubistvo iz nehata, jer smatra da je kazna ispod 10 godina prikladna. Međutim, sud je ove predloge odmah odbio i oduzeo reč advokatu odbrane.

Sudija: Pripremio se za zločin

Na početku suđenja prošle nedelje, okrivljeni je na pitanje sudije da se izjasni o svom krivičnom delu priznao da je ugušio devojčicu i da je to radio sve dok žrtva nije izgubila svest. Priznao je da je ubistvu prethodila svađa, ali nije želeo da detaljiše iz kog tačno razloga se odlučio da ubije žrtvu. Okrivljeni je naveo da je žrtvu skinuo i snimao mobilnim telefonom, ali „da stvarno nije imao nameru da je ubije.“

– Veštačenjem i analizom mobilnog telefona okrivljenog utvrđeno je da je on na internetu pretraživao kako da ubije osobu i izbegne da ostavi otiske prstiju na mestu zločina – navedeno je na sudu.

Nakon što je priznao zločin, okrivljeni se obratio i porodici svoje žrtve.

– Izvinio bih se porodici žrtve što su stvari otišle predaleko tog 27. septembra. Ja ne mogu više ništa da uradim, osim toga „izvinite“ – rekao je na suđenju okrivljeni za jezivi zločin koji je potresao Nemačku.

Inače, tokom veštačenja psihijatar je utvrdio da je okrivljeni bio svestan i da je u potpunosti odgovoran, iako mu je nedosatajalo svega mesec dana da napuni 21 godinu.

– Okrivljeni nema prepoznatljivog autentičnog osećanja krivice – naveo je veštak na suđenju i dodao:

– Okrivljeni ima antisocijalni poremećaj ličnosti i visoke psihopatske osobine ličnosti. Između ostalog, nedostaje mu empatija i osećaj odgovornosti. Lako se vređa, pohlepan je za senzacijama, impulsivan, ima narcističke osobine i oseća želju za moći i nagon za pažnjom. Takođe se sumnjiči da je imao poremećene seksualne sklonosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter