Izvor: SPUTNIK
11.06.2024 u 22:02
0

POSLANICI BUNDESTGA BOJKOTOVALI ZELENSKOG: „Odbijamo da slušamo govornika u maskirnom odelu“

Poslanici opozicione nemačke stranke „Savez Sare Vagenkneht – Za razum i pravdu“ i AfD bojkotovali su govor Vladimira Zelenskog u Bundestagu.
Zelenski se trenutno nalazi u Nemačkoj gde se održava forum o obnovi Ukrajine.
Ukraine’s President Volodymyr Zelenskyy delivers a speech at the German parliament Bundestag at the Reichstag Building in Berlin, Germany, Tuesday, June 11, 2024. Germany is hosting a conference to gather support for Ukraine’s recovery from the destruction wreaked by Russia’s war, sending a new signal of solidarity with Kyiv at the start of a week of intense diplomacy. (AP Photo/Markus Schreiber)
Kako su naveli u stranci Sare Vagenkneht, Zelenski sada daje doprinos krajnje opasnoj spirali eskalacije i opasnosti od nukelarnog sukoba sa posledicama po čitavu Evropu.
„O tome svedoče i njegova ranija istupanja u evropskim parlamentima i zato ne treba ukazivati poštovanje tako što će se organizovati specijalan događaj u Bundestagu jer to nije kritički dijalog koji nam je potreban, nego nekritičko odobravanje njegove politike. Mi to ne možemo da podržimo“, navodi stranka.
AfD je preporučio svojim poslanicima da ne prate govor Zelenskog. Govor je pratilo samo četvoro poslanika ove stranke (od ukupno 77 koliko ih ima u parlamentu).
„Odbijamo da slušamo govornika u maskirnom odelu. Njegov mandat je istekao. On je sada samo predsednik rata i prosjačenja, ali Ukrajini to nije potrebno, potreban joj je predsednik mira spreman da vodi pregovore“, navodi se u saopštenju stranke.
Kancelar Olaf Šolc kritikovao je poslanike ove dve stranke. Predstavnik vlade Štefen Hebeštrajt je za ARD rekao da Šolc smatra taj gest za nepoštovanje.
„Njega je to uznemirilo ali ne i iznenadilo“, rekao je Hebeštrajt.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter