Izvor: Kurir
11.06.2024 u 13:35
0

POTPREDSEDNIK DRŽAVE POGINUO U PADU AVIONA! Pronađena olupina letelice

Potpredsednik Malavija, doktor Saulos Čilima i još devet osoba, uključujući i njegovu ženu, poginuli su kada se njihov avion srušio u planinskom lancu Čikangava, saopštila je vlada u utorak.

Predsednik Malavija Lazarus Čakvera proglasio je utorak danom žalosti.

EVROPA SE ODRIČE ZELENSKOG: Procureo nacrt izjave koja će biti usvojena u Švajcarskoj!

To je saopšteno u utorak ujutru u saopštenju Kancelarije predsednika i kabineta, u kojem se navodi da su „nažalost, svi u avionu poginuli u nesreći“. Do nesreće je došlo u ponedeljak ujutru nakon što je vojni avion poleteo iz glavnog grada zemlje Lilongvea.

Čilima i ostali putnici su krenuli na sahranu bivšeg državnog tužioca kada je njihov avion nestao sa radara. Zvaničnici vazdušnog saobraćaja rekli su da avion nije mogao da sleti na aerodrom Mzuzu, zbog slabe vidljivosti, a pilotu je savetovano da se vrati u Lilongve kada je avion nestao.

Čilima (51) je u Malaviju viđen kao mogući kandidat za predsedničke izbore sledeće godine.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter