Izvor: Happy BSC
18.12.2022 u 22:20
0

Prof. dr Uroš Šuvaković u emisiji „AKTUELNOSTI“: Rusija je mogla da bude na meti i sasvim je razumljivo da Putin to nije mogao da dozvoli!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 298. dan rata u Ukrajini. Naši gosti, koji su analizirali najnovija dešavanja povezana sa ovim sukobom, bili su: Mladen Obradović, “Srbi za Ruse”, naučni savetnik prof. dr Dragan Petrović i prof. dr Uroš Šuvaković.

Prof. dr Uroš Šuvaković izjavio je da dolazak NATO na granicu Rusije, odnosno u  Ukrajinu, za predsednika Rusije Vladimira Putina bila je linija koju nije mogao da dozvoli.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

“Sasvim je razumljivo da (Putin) nije mogao da dozvoli i zašto nije mogao da dozvoli jer bi tu zapravo Rusija mogla da bude na meti, i to veliki gradovi u Rusiji, uključujući recimo i Moskvu itd. što je nešto što ne može da se dozvoli. Ja sam više puta isticao da ta situacija je veoma slična situaciji sa Kubanskom krizom, kada su Sovjeti pokušali da instaliraju rakete na Kubi. Time bi direktno bile ugrožene SAD i njihovi vitalni interesi i oni to nisu mogli da dozvole. Sa druge strane, geopolitički gledano, tu postoji ta čuvena tvrdnja Bžežinskog, koja je opet tačna, da je Rusija sa Ukrajinom svetska velesila, a Rusija bez Ukrajine, azijska lokalna sila uronjena u etničke konflikte u Aziji“, smatra Šuvaković.

„AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY: „Kao što Zapad ne želi da vidi ni Srbiju u punoj snazi, još manje želi da vidi Rusiju u bilo kom obliku!“

On je dodao i da se rusofono stanovništvo sasvim jasno opredelilo na referendumima da ne želi da živi u Ukrajini.

„Prema tome vrlo su jasni razlozi, ugroženost nacionalne bezbednosti Rusije sa jedne strane i sa druge strane geopolitički razlozi zbog čega Putin to nije moga da dozvoli, a svemu tome naravno treba dodati činjenicu genocidnog ponašanja u odnosnu na rusofono stanovništvo koje je ukrajinska politika zapravo već dugi niz godina. Ja stalno sa preneražavanjem se podsećam tog paljenja živih ljudi u Domu sindikata u Odesi, što smo i mi od Ustaša iskustili tokom Drugog svetskog rata. To su okolnosti i zbog kojih se rusofono stanovništvo sasvim jasno opredelilo da ne želi da živi u Ukrajini. Dakle, to su neki razlozi koje treba uzeti u obzi kada se prosuđuje o svemu ovome“, izjavio je prof. dr Šuvaković.

Dragan Petrović za „AKTUELNOSTI“: „Ovo sve govori da je jako teško sa SAD i NATO, i u nešto manjoj meri sa EU, naći prihvatljiv sporazum koji bi poštovali!“

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter