Izvor: Kurir
27.08.2024 u 22:09
0

PUBLIKA GLEDALA I VRIŠTALA: Pred kraj tačke, medved ga napao i rvao se sa njim

Iako su cirkusi sa živim životinjama zabranjen širom sveta, još uvek postoje delovi gde je to vid zabave. Iako je opšte poznato da se životinje zlostavljaju dok uče trikove i drže ih u lošim uslovima, mnogi ljudi i dalje smatraju da su cirkuske predstave sa životinjama odlična zabava.

Ali ponekad, nakon godina zlostavljanja, dogodi se da napadnu svoje dresere. Desilo se to u Rusiji, kada je medvedica Krofna napao trenera Sergeja Pričinića posle vožnje na hoverbordu. Prikovala ga je za zemlju i počela da grize štap koji je čovek držao u ruci.

POSLEDNJE REČI VESIMA PRED HOROR: Ubio TROJE, pa pokušao da izvrši samoubistvo

Službenik cirkusa ga je gurnuo kroz ogradu kada je video šta se dešava.

Na kraju je medved sam pobegao od čoveka. Publika je sve ovo gledala u šoku.

Neki izvori navode da je trener završio u bolnici, ali je cirkus to demantovao.

– Sve je bilo u redu i predstava se nastavila – rekao je portparol cirkusa, piše Dejli mejl.

Upravnik cirkusa Moreti Nikita Mihailov rekao je da ni trener ni medved nisu povređeni.

 

– Pred kraj tačke, medved je napao Sergeja i rvao se sa njim. Namerno se nije opirao i sačekao da se ona smiri, pa ustao, nastavio sa poentom, zapečatio sve poljupcem i to je bilo to, emisija je nastavljena kao i obično. To je životinja i ponaša se drugačije: ako joj se nešto ne sviđa, ona će izraziti svoja osećanja. Svaki trener to razume – rekao je Mihailov.

Ruski aktivista za prava životinja Jurij Korešiš oglasio se o ovom slučaju i pozvao na zabranu ovakvih žurki.

– Dok se savremena svetska cirkuska umetnost ubrzano kreće ka čovečanstvu, zabranjujući upotrebu životinja u cirkusima, ruski cirkuski lobi se aktivno opire napretku, braneći svoje komercijalne interese – rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter