Izvor: alo.rs
17.10.2024 u 15:57
0

ZAPAD MORA DA BUDE SPREMAN NA OVO: PUTINOVE TAJNE za koje niko ne zna!

Putinova samostalnost u donošenju odluka

Konstantin Remčukov ističe da je Vladimir Putin centralna figura u donošenju svih važnih odluka u Rusiji. Njegova sposobnost, stručnost i osećaj istorijske odgovornosti su ključni faktori u procesu donošenja odluka, piše RT.

 

DIJALOG MOSKVE I BERLINA PREDSTAVLJA REŠENJE OVOG SUKOBA: Putin i Šolc spremni za razgovor o Ukrajini
  1. Putin sve suštinski važne odluke donosi sam, na osnovu sopstvenih sposobnosti, stručnosti i osećaja istorijske odgovornosti.
  2.  Zadatak obezbeđivanja bezbednosti zemlje i zaštite Rusa i onih koji govore ruski u Ukrajini glavni je egzistencijalni faktor Putinove vladavine.3. Putin neće podneti ostavku. On neće nikome predati vlast pre nego što pitanje bezbednosti Rusije i Rusa bude konačno rešeno i međunarodno garantovano.4. Posle više od dve godine nuklearne pretnje koja visi svima nad glavom, svet je spreman za prave pregovore o ovom pitanju. Međutim, postoje sumnje da li će razgovori biti uspešni. Najozbiljniji zapadni političar – i neko ko zaista razume posledice nuklearnog rata – je američki predsednik Džozef Bajden koji odlazi sa funkcije za nekoliko meseci, a ni Kamala Haris ni bivši predsednik Donald Tramp nemaju spoljnopolitičke akreditive da uopšte shvate važnost ovog pitanja i opasnosti koje su uključene.

    5. Specijalna vojna operacije, sankcije i radikalna transformacija ruske ekonomije jasno su pokazali da tvrdnja poljsko-američkog politikologa Zbignjeva Bžežinskog, da veličina Rusije počiva na njenom jedinstvu sa Ukrajinom, nije tačna.

     

    Danas je očigledno da je mesto Rusije u svetu zagarantovano bez obzira na stepen blizine bilo kojoj zemlji ili grupi zemalja. Rusija može biti velika i važna sila bez obzira na stepen integracije sa drugim državama. Veličina jedne zemlje meri se stepenom blagostanja i mogućnostima njenih građana, dostignućima u zdravstvu, obrazovanju, nauci i tehnologiji.

    6. Kada je reč o ruskoj ekonomiji, treba imati na umu jedan jednostavan detalj: federalni budžet koji se podnosi Državnoj dumi (parlamentu) zasniva se na ceni nafte od 60 dolara po barelu. Prema vrlo konzervativnim prognozama, prosečna godišnja cena nafte u 2025. godini iznosiće 69 dolara po barelu. To znači da će ruska ekonomija jačati i da će tempo razvoja biti dovoljan da odgovori izazovima sa kojima se suočava.

    7. Situacija na terenu pokazuje da je glavni cilj ruskih trupa da dođu do administrativnih granica Donjecke i Luganske oblasti. Glavno pitanje ovde je kopnena veza sa Krimom.

    8. Poslednjih meseci došlo do jasne promene u oceni ruskog rukovodstva o prirodi ukrajinske državnosti. To je glavna razlika u odnosu na februar 2022. Moskva danas priznaje da je značajan broj Ukrajinaca glasao za aktuelnu vlast, da sebe smatraju Ukrajincima i da ne želi da vidi budućnost sa Rusijom. Na ovaj način Kremlj priznaje državu Ukrajinu.

    9. Govoreći o mogućim pregovorima, Zapad propušta da pominje pitanje legitimnosti potpisa Vladimira Zelenskog. Postoji opasnost da bi ukrajinski ustavni sud kasnije mogao da presudi da Zelenski nije pravilno obnovio akreditive i da je stoga njegov potpis na eventualnom dogovoru nevažeći.

    10. Čini se da je pitanje novog međunarodnog poretka koji obezbeđuje jednaku bezbednost državama danas podjednako relevantno za većinu zemalja u svetu – i na Zapadu i na Istoku. Glavno pitanje je da li će biti moguće stvoriti novi međunarodni pravni okvir za miran suživot?

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter