Izvor: alo
13.06.2024 u 08:00
0

RUSI UPOZORAVAJU Bajdenova administracija želi još veće krvoproliće u Evropi!

Rusija optužuje SAD za želju za većim krvoprolićem u Evropi

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, izjavila je da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena želi „još veće krvoproliće“ na Evropskom kontinentu kako bi sprečila kolaps svoje vlasti i američke ekonomije. Zaharova je istakla da histerično pumpanje zapadne javnosti tezom o navodnoj „direktnoj agresiji Rusije protiv zapadnih zemalja“ ima za cilj uvlačenje zemalja NATO u sukob sa Rusijom pod zastavom NATO.

– Da li članice Evropske unije shvataju da ih Vašington uvlači u direktan sukob sa Rusijom pod zastavom NATO? – napisala je ona na svom Telegram kanalu, komentarišući izjavu generalnog sekretara NATO da će isporuke oružja Ukrajini biti obavezne za članice Alijanse.

– Bajdenovoj administraciji je potrebno još veće krvoproliće u Evropi da bi sprečila urušavanje i sopstvene vlasti i američke ekonomije – zaključila je Zaharova.

Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, najavio je na konferenciji za novinare uoči ministarskog sastanka NATO 13-14. juna da će isporuke oružja Kijevu postati obavezne za zemlje NATO, kao i da će ih koordinisati komandne strukture Alijanse pod rukovodstvom generala Kristofera Kavolija. Ova izjava izazvala je reakciju Rusije koja smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje konflikta i direktno uvlače zemlje NATO u sukob.

RUSI SE SPREMAJU DA OPKOLE KIJEV! Američki pukovnik: Videćemo kako Zelenski pakuje kofere i odlazi

Zaharova je istakla da članice Evropske unije treba da shvate da ih Vašington uvlači u direktan sukob sa Rusijom pod zastavom NATO, te da je potrebno biti oprezan u ovakvim situacijama kako bi se izbegle ozbiljne posledice.

Rusija protiv isporuke oružja Ukrajini

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje konflikta i direktno uvlače zemlje NATO u sukob. Ova situacija dodatno pogoršava odnose između Rusije i Zapada, a izjave zvaničnika iz Rusije ukazuju na duboku zabrinutost zbog mogućeg eskaliranja sukoba na Evropskom kontinentu.

Zaharova je istakla da je potrebno promišljeno delovati kako bi se izbegle nepotrebne eskalacije i konflikti, te da je dijalog i diplomatija ključni faktor u rešavanju međunarodnih suk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter