Izvor: SPUTNIK
12.07.2024 u 12:15
0

RUSIJA ISPLATILA SVOJE SPORTISTE KOJI SU POD „POLITIČKIM SANKCIJAMA“

Olimpijski komitet Rusije platio je nadoknadu za 245 sportista koji nisu ispunili kriterijume određene za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Sportisti iz Rusije i Belorusije mogu da učestvuju na Igrama pod neutralnom zastavom, bez intoniranja himne i državnih amblema. Ali, dodatni uslov je da moraju da dokažu da nisu u sistemu vojske Rusije ili Belorusije i da nisu podržali vojnu operacijuu Ukrajini.
To se naravno odnosi samo na sportiste koji su mogli da učestvuju u pojedinačnim sportovima i koji su imali vremena da nakon odluke da im je pod ovim uslovima dozvoljeno učešće ispune olimpijske norme.
„Isplatili smo nadoknadu za 245 sportista. To su sportisti koji nisu dobili pravo da se takmiče na međunarodnim takmičenjima i izbore norme i oni kojima nije odobren status neutralnih sportista“, poručili su iz OK Rusije.
Na Igrama u Parizu, koje počinju 26. jula, učestvovaće samo 16 ruskih sportista. Na igrama u Tokiju, na kojima su takođe za ruske sportiste postojala brojna ograničenja po pitanju učešća, bilo je 335 sportsita.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter