Izvor: sputnik
11.07.2024 u 10:11
0

RUSKI AGENT U PARIZU OTKRIO TAJNE PLANOVE FRANCUSKE: Slaće se trupe u Ukrajinu

Ruska spoljna obaveštajna služba (SVR) skinula je veo tajnosti sa kompletnog izveštaja jednog od njenih agenata o slanju francuskog vojnog kontingenta u Ukrajinu u martu 2024. godine. Kompletan tekst izveštaja agenta SVR pod pseudonimom Feliks na ovu temu objavljen je u časopisu „Razvedčik“.

Šef Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je 19. marta da Pariz već priprema vojni kontingent od oko 2 hiljade ljudi za slanje u Ukrajinu. Francuska je to tada demantovala.
„Francuska vojska je zabrinuta zbog rasta broja poginulih Francuza na ukrajinskom ratištu. Napominje se da je samo u granatiranju privremene baze stranih vojnika u blizini Harkova 17. januara ove godine ubijeno „na desetine francuskih državljana“, a od tada su „ovakvi napadi postali norma u ukrajinskom sukobu“.
Kako nezvanično priznaje francusko ministarstvo odbrane, od rata u Alžiru u drugoj polovini dvadesetog veka takve gubitke nisu imali“, navodi se u tektu. Prema izveštaju, gubici su pažljivo skrivani, kao i sama činjenica o umešanosti francuske vojske u sukob u Ukrajini.
Pozivajući se na izvore, agent piše da je broj poginulih u Francuskoj „već prešao psihološki prag“. Objavljivanje tako osetljivih podataka može izazvati masovne proteste, napominje autor izveštaja. Prema njegovim rečima, francuski vojni vrh se plaši i nezadovoljstva među aktivnim oficirima srednjeg ranga, kojih među poginulima ima „neproporcionalno mnogo“, a već u sadašnjoj fazi postoje problemi sa pronalaženjem „dobrovoljaca“ za rotaciju u Ukrajini.
„Prema dostupnim informacijama, francuski kontingent se ipak priprema za slanje u Ukrajinu. U početnoj fazi, on će brojati oko 2.000 ljudi. Ministarstvo odbrane Francuske strahuje da tako značajna vojna jedinica neće moći biti prebačena i stacionirana u Ukrajini neprimećeno, na taj način će postati prioritetna legitimna meta za napade ruskih oružanih snaga“, kaže se u izveštaju.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter