Izvor: 24sedam
13.09.2024 u 08:00
0

SEVERNA KOREJA: Javno je obelodanila da ima postrojenje za obogaćivanje uranijuma

-Kim obišao kontrolnu sobu -Nadgledao je i probnu paljbu novog višecevnog raketnog bacača kalibra 600 mm

Severna Koreja je prvi put javno obelodanila da ima postrojenje za obogaćivanje uranijuma, javila je južnokorejska agencija Jonhap.

https://happytv.rs/svet/zamenik-ministra-odbrane-ruske-federacije-nato-planira-da-posalje-trupe-u-ukrajinu/773412/ZAMENIK MINISTRA ODBRANE RUSKE FEDERACIJE: NATO planira da pošalje trupe u Ukrajinu

Kako prenose severnokorejski državni mediji, severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao je tokom posete kontrolnoj sobi u objektu za obogaćivanje uranijuma na povećanje broja centrifuga da bi se povećalo nuklearno oružje za samoodbranu.

Kim je uputio poziv tokom posete Institutu za nuklearno oružje i proizvodnoj bazi „nuklearnih materijala za oružje“, navodi severnokorejska agencija KCNA.

KCNA nije objavila lokaciju objekata niti datum kada je izvršena inspekcija.

Tokom posete, Kim je „naglasio potrebu da se dodatno uveća broj centrifuga da bi se eksponencijalno povećalo nuklearno oružje za samoodbranu u skladu sa politikom partije za izgradnju nuklearnih oružanih snaga“, navodi se u izveštaju.

Kim Džong Un nadgledao je i probnu paljbu novog višecevnog raketnog bacača kalibra 600 mm, javila je KCNA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter