Izvor: rt international
09.06.2024 u 18:59
0

ŠOLC JE OBIČNA TRULA JETRENA KOBASICA: Medvedev prevazišao sebe

Nemački kancelar Olaf Šolc mora da zatraži oproštaj od Ukrajinaca što su odigrali ulogu u poniranju svoje zemlje u bedu i pomogli u oživljavanju nacističke ideologije, rekao je bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

Nemački kancelar Olaf Šolc mora da zatraži oproštaj od Ukrajinaca što su odigrali ulogu u poniranju svoje zemlje u bedu i pomogli u oživljavanju nacističke ideologije, rekao je bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

 

BURNO U NEMAČKOJ : Poznata političarka pobegla u Rusiju!

 

Pišući u subotu na Telegramu, Medvedev, koji sada obavlja funkciju zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije, napao je Šolca, koji je tvrdio da predsednik Vladimir Putin „konačno mora da shvati“ da je „Ukrajina jaka i da neće biti primorana da baci na kolena“. ili prisiljeni da se predaju“.

On je dodao da „samo za Ukrajinu može postojati pravedan mir“, dodajući da „rad za mir ne znači jednostavno podizanje bele zastave“, dok je ponovio posvećenost Berlina podršci Kijevu.

Kao odgovor, Medvedev je Šolca nazvao „pokvarenim jetrenjem“, za koga je rekao da je „neočekivano postao brbljiv i pričao je potpuno glupo“.

Nema govora o miru na „mirovnoj konferenciji“ Zelenskog – Nemačka
Pročitajte više Nema govora o miru na „mirovnoj konferenciji“ Zelenskog – Nemačka
Bivši predsednik je tvrdio da je Ukrajina postala „neka vrsta dominiona pod direktnom kontrolom Sjedinjenih Država i zemalja NATO-a“, dodajući da je Kijev u potpunosti na zapadnom platnom spisku i da „dobija sve vrste najsmrtonosnijeg oružja, uprkos protestima svojih sopstveni narod.”

„Pa odakle ta snaga, kobasičaru? Od bujne korupcije koja je potpuno izmakla kontroli? Od velike krađe ove pomoći od strane klike Zelenskog? Ili od ljudi koji umiru, od kojih polovina živi u Rusiji i Evropi?“ upitao je Medvedev.

Šolc bi trebalo da „stane na kolena i da se pokaje pred Ukrajincima“ što ih je lagao da mogu da pobede protiv Rusije i što ih je „osudio na klanje, žrtvujući dobro Nemaca“, smatra bivši predsednik. .

Nemačka kancelarka takođe treba da preuzme odgovornost „za oživljavanje nacizma“ u Ukrajini, sopstvenu „neopisivu osrednjost upravljanja“ i gubitak poverenja javnosti u svoju Socijaldemokratsku partiju, zbog čega njegovi prethodnici Vili Brant i Helmut Šmit „preokrenu u njihovim grobovima više puta“, rekao je Medvedev.

Bivši ukrajinski ambasador u Nemačkoj, Andrej Melnik, jednom je Šolca nazvao „uvređenim jetrenjem“. 2022. godine, izaslanik je rekao da se kancelarka ponašala „ne baš državnički“ nakon što je odbio da poseti Kijev nakon kritike Ukrajine na račun predsednika Frank-Valtera Štajnmajera. Melnik je nakon ovih primedbi smenjen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter