Izvor: BSC HAPPY
02.03.2023 u 11:03
3

ŠOLC MOLI KINU DA NE ŠALJE ORUŽJE RUSIJI: „Izvršite pritisak na Moskvu da povuče svoje snage“

Nemački kancelar Olaf Šolc pozvao je danas Kinu da ne šalje oružje Rusiji za rat u Ukrajini i zatražio je od Pekinga da izvrši pritisak na Moskvu da povuče svoje snage.

U obraćanju nemačkom parlamentu, Šolc je rekao da je razočaravajuće što se Peking uzdržao od osude ruske invazije, iako je pozdravio njegove napore ka nuklearnoj deeskalaciji.

ŠOLC KRITIKOVAO KINESKI MIROVNI PLAN: Nigde se ne spominje povlačenje ruskih trupa iz Ukrajine

– Moja poruka Pekingu je jasna: iskoristite svoj uticaj u Moskvi da podstaknete povlačenje ruskih trupa, rekao je on i dodao:

– I ne isporučujte nikakvo oružje agresorskoj Rusiji, kazao je Šolc.

Šolcove primedbe su naglasile kako je međunarodni odgovor na rat u Ukrajini istakao globalne podele, pri čemu se Kina i Indija uzdržavaju od osude ruske invazije.

SAD razmatraju sa bliskim saveznicima mogućnosti uvođenja novih sankcija Kini ako Peking pruži vojnu podršku Rusiji za rat u Ukrajini, prenose strani mediji.

Konsultacije, koje su još u preliminarnoj fazi, imaju za cilj da prikupe podršku više država, posebno onih u Grupi sedam (G7) najbogatijih zemlja, kako bi se koordinirala podrška za sve moguće sankcije.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “ŠOLC MOLI KINU DA NE ŠALJE ORUŽJE RUSIJI: „Izvršite pritisak na Moskvu da povuče svoje snage“”

  1. Zapad trazi od Kine da ne salje oruzje Rusiji, a sasvim im normalno da oni salju Ukrajini, nevjerovatno kakvi su to ljudi i s kakvom IQ.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter