Izvor: Happy BSC
22.03.2022 u 09:20
0

Srpski generali u „Dobro jutro Srbijo“ na TV HAPPY Mariću otkrili sve o BRATOUBILAČKOM RATU u Ukrajini. Izneli su mnoge TAJNE

Jutro počinje uz „Dobro jutro Srbijo“ na kanalu TV HAPPY a ovoga jutra razgovarali smo o situaciji u Ukrajini sa General-majorom Vinkom Pandurovićem, Bratislavom Dikovićem bivšim sefom žandarmerije i Mitrom Kovačem General-majorom.

Bratislav Diković, izjavio je da mi ne možemo sagledati ovu situaciju, ali da je čudno što se Ukrajinci još uvek zalažu za rat sa visokim posledicama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Mi ne možemo da sagledamo situaciju. Mi vidimo na internetu nešto što je pušteno da mi to vidimo. Pitanje je koliko tu ima istine, da li su to snimci, da li je to montirano… Ono što možemo da zaključimo je da ruska vojska normalno napreduje, da ima uspeha u svojim akcijama i da taj rat privodi kraju, bar tu prvu fazu. Šta će biti u drugoj fazi, da li će nastupiti gerila i produžiti trajanje rata. To je pitanje koliko su ukrajinske vlasti. Čudo je da su Ukrajinci do sada prihvatali da ovaj rat izgube sa ovako velikim posledicama“ rekao je Diković

General-major Vinko Pandurović smatra da, ako se NATO direktno umešao u sukob zaraćenih strana to olakšalo položaj Rusije jer bi u tom slučaju njene snage bile iskorišćene u punom kapacitetu.

„Ovo što se zbiva u Ukrajini je nešto što je možda i očekivano s obzirom na neka prethodna ratna iskustva iz 90-ih godina koji su se dešavala tokom raspada Jugoslavije. Treba imati u vidu da su Rusi i Ukrajinci u etničkom smislu vrlo slični, ako već nisu isti narod, sa istim mentalitetom, sa istom prethodnom vojnom doktrinom i strategijom ratovanja iz zajedničke države. Po mom sudu mnogo lakše bi Ukrajinu osvojila Nemačka ili Amerika, ali kada je u pitanju susedna Rusija, oni na isti način ratuju, imaju sličnu doktrinu, sličnu tehniku, s tim što je ruska značajno naprednija u ovom trenutku. Međutim Ukrajinci su stali čvrsto u jedinstven front da brane svoju zemlju, da je spasu.

General-major je naglasio je razliku između nacija u etničkom i nacija državnom smislu, kao i da su najžešći sukobi upravo tamo gde se podeli jedan narod.

„Ako kažemo da je nacija, u etničkom smislu, zajednica iste istorije, jezika, kulture, običaja… Nacija, u državnom smislu, postaje nacija u punom smislu kada jedan vrednosni sistem, kada jedan stil zivota, kada jedan odnos ideologije postaje dominantan. To se desilo u Ukrajini, posebno u poslednjoj deceniji kada su Amerikanci preuzeli ključnu ulogu u Ukrajini.  Kao što su etnogenezom stvarane nove nacije u kraljevini Jugoslaviji, potom i u vreme Titovog „bratstva i jedinstva“, tako se desilo i u Ukrajini. Kad vi jedan narod podelite, najžešći sukobi su između braće. Ja mislim da ovo u Ukrajini nece tako lako da se završi. Ako se NATO umeša, Rusiji će to olakšati da u punom kapacitetu stavi sve svoje snage u upotrebu da bi taj sukob, na taj način, mogao biti resen. Ovo je još uvek lokalni rat“, rekao je Vinko Pandurović

General-major Mitar Kovač

„Govori se o lokalnom ratu u oružanom smislu, a o globalnom ratu u smislu sukobljenih strana. Svi sadržaji rata su višestruki i ne počinju sa 24. februarom već mnogo ranije, posebno intenzivno od 2007. godine kada je Amerika pomoću NATO izazivala rusofobiju kod Ukrajinaca. Kada je u pitanju super-sila, koja je višestruko nadmoćnija, ona nikad neće stati dok ne ostvari svoje strateške ciljeve. Njihov ulog je veliki u tom procesu. Rusija bi postla periferija koju bi zapad mogao da čerupa“, smatra Kovač.

Kovač je istakao i da su žrtve u redovima ruske vojske visoke jer je prioritet bio zaštita civilnog stanovništva, za razliku od nekih drugih sukoba.

„Rusija je uz ameriku najveća vojna sila na svetu, dok je Kina još daleko. Ovde se ne ruši sve pred sobom, imamo porušenih zgrada, ali mogli smo imati porušene gradove. Ovaj proces i gubitak ruskih vojnika je visok zbog toga što se trudilo da se izbegnu civilne žrtve. U Iračkom ratu procene su da je od 650.000-800.000 stradalih civila, dok ovde govorimo o daleko manjem broju“, zaključio je general-major.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter