Izvor: KURIR
09.06.2024 u 14:49
0

STIGLI NOVI KIMOVI „ISKRENI POKLONI“ Severna Koreja poslala još 330 balona sa smećem južnom susedu, odgovor su na ovu akciju Seula

Južnokorejska vojska je danas procenila da je još 330 balona napunjenih smećem Pjongjang poslao u subotu preko granice, kao odgovor na slanje propagandnih letaka na sever od južnokorejskih aktivista.

„Do sada je oko 80 (balona) palo u našoj oblasti i trenutno ništa nije identifikovano u vazduhu“, navodi se u saopštenju južnokorejske vojske.

Juče su saopštili da su u pripravnosti zbog mogućeg dolaska balona iz Severne Koreje.

Analiza balona pokazuje da nisu sadržali „nikakve opasne materije“, dodaje se u saopštenju.

„Severna Koreja se upušta u još jednu provokaciju niskog nivoa, lansiranjem balona sa smećem na naša civilna područja“, izjavio je gradonačelnik Seula ; Oh Se-Hun.

U dva talasa prošle nedelje, Pjongjang je svom južnom susedu poslao nekoliko stotina balona napunjenih smećem, u kojima su između ostalog bili i opušci cigareta i životinjski izmet.

ZAPAD JE RAZUMEO PUTINA PORUČUJE LAVROV:“Ima tamo još pametnih ljudi!

 

Prema Pjongjangu, ti „iskreni pokloni“ bili su odgovor na slanje balona napunjenih propagandnim materijalom južnokorejskih aktivista. Severna Koreja je tada najavila da će prekinuti te akcije.

Međutim, u petak je grupa severnokorejanaca koja je pobegla na jug, saopštila da je poslala deset balona sa 200.000 letaka protiv Pjongjanga, kao i USB memorije sa snimljenim K-popom i južnokorejskim TV serijama, u pravcu Severne Koreje, gde su takvi sadržaji strogo zabranjeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter