Izvor: Tanjug
21.07.2020 u 08:31
0

SZO zabrinuta zbog širenja KORONE U AFRICI!

Svetska zdravstvena organizacija zabrinuta je zbog ubrzanog širenja korona virusa u Africi, jer bi veliki broj zaraženih u Južnoafričkoj Republici mogao da bude upozorenje i za druge zemljena na tom kontinentu.

U Južnoafričkoj Republici registrovano je 363.328 obolelih i direktor zdravstvenog kriznog programa SZO dr Majk Rajan upozorava da bi se ostatak kontinenta mogao suočiti sa istim problemom ukoliko im zajednica ne pritekne u pomoć.

Južnoafrička Republika je prema podacima Insitiuta Džon Hopkins na petom mestu u svetu po broju zaraženih, prenosi Si-En-En, a dr Rajan kaže je broj inficiranih koronavirusom samo poslednje sedmice u toj zemlji skočilo za 30 odsto.

PROČITAJTE O KORONI

Dr Trailović otkriva čega se pacijenti sećaju posle skidanja sa respiratora

PORODILA SE TRUDNICA KOJA JE BILA NA RESPIRATORU! Novorođenče je preminulo!

BEOGRAD PREDNJAČI: Žarišta i ova tri grada!

HRVATSKA U PANICI! u 6 gradova OTKRILI različite sojeve SARS-CoV-2!

Dr Rajan kaže da je virus nepredvidiv i da u nekim slučajevima broj zaraženih raste ubrzano, nekad uspori, pa naglo skoči i da je teško shvatiti zašto je to tako.

On je naglasio da i ostale zemlje u tom regionu beleže rast broja inficiranih, ali mnogo manje od J. Afrike.

– Veoma sam zabrinut zbog povećanja broja zaraženih u Africi-  rekao je Rajan i apelovao na svetsku zajednicu da shvati situaciju ozbiljno i pokaže solidarnost i podršku onim zemljama koje bi mogle da imaju veliki broj zaraženih i preminulih.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter