Izvor: politico
16.06.2024 u 21:16
1

Tramp osudio američku podršku Ukrajini: Zelenski najveći trgovac svih vremena, to ću „rešiti“

Bivši američki predsednik Donald Tramp osudio je razmere američke podrške Ukrajini i rekao da će, ako bude ponovo izabran u novembru, odmah „to rešiti“.

OVO JE KRAJ: Ukrajinska odbrana je na kolenima, Putin koristi taktiku generala Armagedon

 

Na predizbornom skupu u Detroitu Tramp je kritikovao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, nazvavši ga „najvećim trgovcem svih vremena“ zbog nastojanja da obezbedi što veću podršku SAD u svojim nastojanjima da odbrani Ukrajinu od ruske agresije.

„Pre četiri dana je otišao sa 60 milijardi dolara, vratio se kući i poručio da mu treba još 60 milijardi. To nema kraja i to ću rešiti kao izabrani predsednik i pre nego što uđem u Belu kuću“, rekao je Tramp, prenosi Politiko.

Zapadni saveznici Ukrajine rade na obezbeđivanju dugoročne pomoći Kijevu zbog straha da bi Trampov reizbor mogao da umanji američku podršku. Bajdenova administracija je prošle nedelje produžila dugoročne bezbednosne garancije Ukrajini, nakon što je Kongres u aprilu odobrio više od 60 milijardi dolara pomoći Ukrajini.

Članice NATO su prošle nedelje usvojile plan da taj vojni savez preuzme od SAD liderstvo u koordinaciji vojne pomoći Ukrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Tramp osudio američku podršku Ukrajini: Zelenski najveći trgovac svih vremena, to ću „rešiti“”

  1. Kada guras drugu zemlju u rat a ti ostvarujes ciljeve i pljackas i razoris i poubijas narod i zavadis i vladas koji je to gnjev a znase ko to radi strasno i licmerno

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter