Izvor: TANJUG
26.10.2024 u 18:59
0

TURSKA REAGOVALA NA NAPAD NA IRAN: Okončajmo teror Izraela na Bliskom istoku!

Međunarodna zajednica je pozvana da hitno reaguje

Turska je pozvala na okončanje „terora koji je Izrael stvorio u regionu Bliskog istoka“ i oštro osudila najnoviji napad na Iran.

MARIJA ZAHAROVA: Zapad je Zelenskom dao 50 milijardi dolara…

U izjavi Ministarstva spoljnih poslova navedeno je da je „okončanje terora koji je Izrael stvorio u regionu postalo istorijski zadatak za uspostavljanje međunarodne bezbednosti i mira“.

– Snažno osuđujemo izraelski napad na Iran. Izvršavajući genocid u Gazi, pripremajući se za aneksiju Zapadne obale i svakodnevnim napadima na civile u Libanu, Izrael je naš region doveo na ivicu kolapsa i u opasnost od šireg sukoba – istaklo je Ministarstvo.

Ono je pozvalo međunarodnu zajednicu na hitnu reakciju kako bi se „prekinula Netanjahuova politika“ i apelovalo na zemlje regiona i svetske sile da pristupe situaciji s „racionalnošću i oprezom“.

Izrael je potvrdio da je u subotu izveo „precizne napade“ u Iranu, usmerene na proizvodne pogone za rakete, dok je Iran prijavio samo „ograničenu štetu“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter