Izvor: HappyBSC/Tanjug
23.07.2022 u 09:28
0

U AMERICI DRAMATIČNA SITUACIJA: Prvi slučajevi majmunskih boginja i kod dece!

Majmunske boginje su prvi put identifikovane u SAD kod dece – oboleli su jedan mališan u Kaliforniji i beba koja nije građanin Amerike, saopštile su zdravstvene vlasti.

REGISTROVANO DEVET SLUČAJEVA MAJMUNSKIH BOGINJA: Evo u kakvom su stanju oboleli

Slučajevi nisu povezani i verovatno su rezultat transmisije unutar domaćinstva, saopštili su američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

REGISTROVANO DEVET SLUČAJEVA MAJMUNSKIH BOGINJA: Evo u kakvom su stanju oboleli

Agencija je navela da su deca u dobrom stanju i da su na lečenju.

Dosad ove godine je zabeleženo više od 14.000 slučajeva majmunskih boginja u više od 60 zemalja, kao i pet smrtnih slučajeva u Africi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zamenica direktora odseka CDC za patologiju DŽenifer Mekviston rekla je da nije iznenađenje da su se pojavili slučajevi boginja kod dece, ali je dodala i da „nema dokaza da se virus širi van zajednica koje su gej, biseksualne“, odnosno, u situacijama gde su muškarci imali seksualne odnose sa drugim muškarcima.

Ona je rekla da je 99 odsto od 2.891 slučajeva majmunskih boginja u SAD potvrđeno kod muškaraca koji su imali seksualne odnose sa muškarcima, međutim, postoji određen broj žena i transrodnih muškaraca koji su se takođe inficirali.

Koordinator Bele kuće za odgovor na kovid, Ašiš Dža rekao je da je vlada naručila 300.000 doza vakcina protiv majmunskih boginja i da radi da uveze isporuku iz Danske od još 786.000 vakcina.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter