Izvor: Alo
21.08.2024 u 18:07
0

U PITANJU JE BILA NESREĆA: Isplivala dva uzroka pada helikoptera iranskog lidera

Agencija Fars se poziva na neimenovani bezbednosni izvor upoznat sa konačnim rezultatima istrage.

Helikopterska nesreća u kojoj je u maju ove godine poginuo iranski predsednik Ebrahim Raisi, tvrdi konzervativac, prouzrokovana je lošim vremenskim uslovima i nemogućnošću letelice da izdrži teret koji je nosila, prenela je danas iranska novinska agencija Fars, pozivajući se na neimenovani bezbednosni izvor upoznat sa konačnim rezultatima istrage.

POKUŠAO SAM DA GA OŽIVIM: Najgora noćna mora svakog roditelja se obistinila

U preliminarnom izveštaju iranske vojske o smrtonosnoj helikopterskoj nesreći u planinskoj oblasti blizu granice sa Azerbejdžanom objavljenom u maju, navodi se da do sada nisu pronađeni dokazi o ljudskoj grešci ili napadu na letelicu, prenosi Rojters.

„Istraga u vezi sa padom helikoptera ajatolaha Raisija je završena i utvrđeno je da je u pitanju bila nesreća“, rekao je bezbednosni izvor agencije Fars.

Identifikovana su dva razloga nesreće: vremenski uslovi koji nisu bili pogodni i nepropisna težina tereta koji je letelica nosila što je dovelo do udara u planinu, dodao je izvor agencije Fars.

Istragom je ustanovljeno da je helikopter nosio dva putnika više od broja putnika propisanog bezbednosnim protokolom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter