Izvor: SPUTNIK
10.07.2024 u 14:50
0

UKRAJINA ĆE PONOVO MOLITI VAŠINGTON DA UKINE OGRANIČENJE ZA NAPADE NA RUSIJU

Ukrajinska delegacija, koja se nalazi u Vašingtonu na samitu NATO, ponovo će tražiti od američkih vlasti da ukinu ograničenja na upotrebu američkog oružja za izvođenje napada u dubinu ruske teritorije, piše list „Politiko“, pozivajući se na šefa kabineta Vladimira Zelenskog Andreja Jermaka.

Kako je rekao Jermak, Kijev mesecima traži od Vašingtona da ukine ograničenja za primenu američkih raketa dugog dometa. Po njegovim rečima, Ukrajina planira ponovo da pokrene to pitanje ove sedmice na sastancima sa američkom administracijom.
Jermak se takođe požalio da u Kijevu i dalje ne znaju kada će stići vojna pomoć koju je odobrio Vašington i koje naoružanje će biti deo tog paketa.
„Isporuka i dalje kasni. Potrebno nam je više“, rekao je šef kabineta Zelenskog.
Podsećamo, američki državni sekretar Entoni Blinken je potvrdio 31. maja da je predsednik SAD Džozef Bajden dao saglasnost za izvođenje napada američkim oružjem na rusku teritoriju. Međutim, kako je istakao, radi se samo o napadima na rusku teritoriju u blizini Harkova. Istovremeno, on nije isključio da bi domet udara američkim oružjem na teritoriju Rusije mogao da se poveća.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter