Izvor: Kurir
16.07.2024 u 13:53
0

UKRAJINA NASTAVLJA DA POKAZUJE SPREMNOST ZA PREGOVORE SA RUSKOM FEDERACIJOM!

Uslovi ruskog predsednika Vladimira Putina za okončanje rata u Ukrajini ravni su nacionalnoj predaji u Kijevu, što ukazuje da šef Kremlja i dalje nije zainteresovan za dobronamerne pregovore zasnovane na bilo kojim uslovima osim onih iza kojih stoji Moskva.

To se navodi u izveštaju američkog Instituta za proučavanje rata (ISW) koji prenosi Ukrinform.

URNEBESNA SCENA NA ITALIJANSKOM LETOVALIŠTU: Žene se potukle pred decom

Navodi se da analitičari ovog vašingtonskog tink-tenka primećuju da Putin pokušava da promoviše ideju potpune predaje Ukrajine kao razumnog preduslova za mirovne pregovore.

Prema oceni ISW Rusija konkretno nastoji da potkopa ukrajinske napore čiji je cilj pridobijanje međunarodne podrške za legitimne pregovaračke pozicije Kijeva zasnovane na međunarodnom pravu.

– Kontinuirani ruski napori kako bi se utvrdilo da Ukrajina odbija „razumne“ zahteve čine se sa namerom da se Ukrajina prikaže kao nerazumni činilac, uprkos činjenici da su granice na koje Ukrajina polaže sva prava priznate međunarodnim zakonom od 1991 – piše u izveštaju ISW.

Američki analitičari su uvereni da Ukrajina nastavlja da pokazuje spremnost za pregovore sa Ruskom Federacijom pod ukrajinskim uslovima i da su njeni zahtevi za pronalaženje mirnog rešenja na liniji sa međunarodnim pravom, a nasuprot ruskom odbijanju da učestvuje u razgovorima koji bi vodili bilo čemu drugačijem od potpune predaje Ukrajine.

Navodi se da ISW takođe nastavlja da procenjuje da bi Putinovi zahtevi za ukrajinskom kapitulacijom omogućili ruskim snagama i okupacionim administracijama nastavak sveobuhvatnih i smišljenih kampanja etničkog čišćenja u okupiranoj Ukrajini, a da je potpuno uspostavljanje ukrajinskog teritorijalnog integriteta neophodno kako bi se ukrajinski narod oslobodio od ruske okupacije.

Prema mišljenju američkih analitičara, prihvatanje bilo čega osim ukrajinskog oslobađanja njenog naroda predstavlja implicitnu podršku nelegalnoj okupaciji koju Rusija sprovodi nad pet miliona Ukrajinaca.

Ukrinform prenosi da to što Putin odbija bilo kakve mirovne pregovore s Ukrajinom i bilo kakav sporazum o prekidu vatre, osim onog koji bi doneo predaju Ukrajine, pokazuje njegovu taktiku postepene okupacije, iznurivanja ukrajinskih oružanih snaga i iščekivanja da zapadna pomoć Kijevu opadne.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter