Izvor: B92
17.06.2024 u 18:07
0

UKRAJINA PALA NA KOLENA: Neće biti ništa od dogovora

Ukrajinska vlada nije uspela da postigne dogovor sa kreditorima tokom prve runde pregovora o restrukturiranju, odnosno poboljšavanju uslova za vraćanje međunarodnog duga od 20 milijardi dolara.

Pregovori traju skoro dve nedelje u naporima da se restrukturira dug Ukrajine kako bi zadržala prisup međunarodnom tržištu i istovremeno ispunila uslove Međunarodnog monetarnog fonda o restrukturiranju, a završeni su bez dogovora jer su kreditori odbili zahtev Ukrajine o olakšici duga, prenosi Rojters.

Ukrajinski ministar finansija Sergej Marčenko izjavio je da će pregovori biti nastavljeni i da očekuje da će doći do dogovora do 1. avgusta.

SVE JE ODLETELO U VAZDUH NATO ORUŽJE U PUNOM USIJANJU: Povređeni češki vojnici!

„Iako Ukrajina i ad hok komitet kreditora nisu postigli sporazum o restrukturiranju uslova duga tokom perioda konsultacije, oni će nastaviti konstruktivne diskusije preko svojih saveznika“, saopštila je vlada Ukrajine, uz napomenu da će nastaviti bilateralne pregovore sa drugim investitorima.

Marčenko je napomenuo da je ekonomija Ukrajine u „krhkoj ravnoteži“ koja zavisi od konzistente i značajne podrške njenih partnera.

„Blagovremeno restrukturiranje duga je kritičan deo ove podrške. Jake vojske moraju biti podržane jakim ekonomijama da bi pobeđivale u ratovima“, dodao je Marčenko.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter