Izvor: alo
03.04.2024 u 16:08
1

UKRAJINCI ZNAJU ZASTRAŠUJUĆU ISTINU! ŽIVOTE SU UZALUDNO GUBILI, UKRAJINSKI OFICIR PROGOVORIO: Iznosi zastrašujuću i neizbežnu prognozu!

Naselje Časiv Jar, koji se nalazi u delu Donjecke oblasti koju još uvek kontroliše Kijev, suočava se sa sudbinom Avdejevke i Bahmuta, rekao je oficir oružanih snaga Ukrajine Igor Lapin u intervjuu sa bivšim poslanikom Borislavom Berezom.

Lapin smatra da ukrajinske trupe neće moći da održe odbranu Časiv Jara, ako ruska vojska prekine snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine u ovoj oblasti.

– Ista sudbina čeka Časiv Jar u svetlu izveštaja o našim problemima sa odbrambenim linijama. To me ne čini mnogo srećnim – rekao je on.

ČELENDŽER MU NIJE NI DO KOLENA: Ko o čemu Britanci samo ruskom Super tenku ARMATA T-14

 

Podsetimo, 21. maja 2023. Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je oslobađanje Bahmuta u Donjecku. U februaru ove godine ruske trupe su u potpunosti preuzele kontrolu nad Avdijevkom.

Prethodno su ruske trupe uz podršku jurišnih aviona, artiljerije i dronova uspeli da preuzmu kontrolu nad nekoliko ukrajinskih utvrđenih područja u blizini Časiv Jara.

Ruski borci su uspeli da ostvare značajan napredak, uzevši pod kontrolu većinu ruta snabdevanja ukrajinskih oružanih snaga u ovoj oblasti.

Nakon gubitka Soledara 16. januara 2023. i pada Kliščijevke 20. januara, Časiv Jar je postao ključni centar ukrajinske odbrane na Donjeckom frontu, pošto je postao jedini put za ukrajinske trupe i snabdevanje u i iz opkoljenog Bahmuta.

Grad je predstavljao poziciju za pregrupisanje, gde su ukrajinske trupe rotirali u i iz Bahmuta, dajući im vremena za odmor i snabdevanje. Od predratnog stanovništva od 15.000, do marta 2023. godine u gradu je ostalo samo oko 1.500 stanovnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UKRAJINCI ZNAJU ZASTRAŠUJUĆU ISTINU! ŽIVOTE SU UZALUDNO GUBILI, UKRAJINSKI OFICIR PROGOVORIO: Iznosi zastrašujuću i neizbežnu prognozu!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter