Izvor: Tanjug
16.01.2023 u 15:51
0

KRISTERSON NAGLASIO: Švedska u dobroj poziciji da se ratifikuje njen zahtev za članstvo u NATO

Prema rečima Kristersona situacija u pogledu pregovora ide dobro.

Švedska je u dobroj poziciji kada je reč o procesu turske ratifikacije njenog zahteva za članstvo u NATO, izjavio je danas švedski premijer Ulf Kristerson.

– Mislim da smo i dalje u veoma dobroj poziciji – rekao je Kristerson na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, situacija u pogledu pregovora, tačnije praćenja memoranduma, ide dobro.

NATO NA NEODREĐENO VREME: Sudani podržava ostanak američkih trupa u Iraku

Švedska i Finska su potpisale sporazum sa Turskom prošle godine u cilju prevazilaženja primedbi Ankare njihovom članstvu u NATO.

Turska je istakla da Švedska treba da zauzme jasniji stav protiv terorista, uključujući pristalice zabranjene Radničke partije Kurdistana i ljude za koje se sumnja da su organizovali neuspeli državni udar u Turskoj 2016. godine.

Ona je, takođe, pozvala na ukidanje embarga na oružje koji je uveden nakon njenog upada u severnu Siriju 2019. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Švedska i Finska su podnele zahtev za članstvo u NATO posle ruskog napada na Ukrajinu. One moraju da izruče desetine političkih protivnika koje Ankara smatra teroristima kako bi Turska odobrila njihovu zajedničku kandidaturu za NATO, izjavio je juče turski predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

– Pre svega, treba da izruče skoro 130 terorista da bi njihove kandidature prošle u našem parlamentu; nažalost, oni to tek treba da urade – rekao je Erdogan na mitingu mladih, prenela je Anadolija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter