Izvor: Tanjug
01.11.2022 u 14:49
0

„VIDELA SAM RAZMERE RAZARANJA“ Simsonova izjavila da će EU pomoći energetskom sektoru Ukrajine!

Evropska unija istražuje način da poveća pomoć ukrajinskom energetskom sektoru oštećenom u višenedeljnim ruskim napadima, izjavila je danas evropska komesarka za energetiku Kadri Simson tokom posete Kijevu.

– Danas sam u Kijevu da pomognem da se poveća podrška energetskom sektoru Ukrajine. Na licu mesta sam videla razmere razaranja u Ukrajini i uložiću sve napore za povećanje finansijsku, tehničke i praktične pomoći – napisala je ona na Tviteru, prenosi Rojters.

CRNE SLUTNJE BI MOGLE DA POGODE UKRAJINU: Iran i Rusija dogovorili dodatne isporuke visokopreciznog oružja, od dronova do moćnih balističkih raketa!

Simsonova je ruske napade nazvala „surovom i nehumanom taktikom izazivanja ljudske patnje kako se približava zima“.

Dodatna pomoć će, dodala je, morati da se obezbedi od institucija EU, država članica, međunarodnih partnera i privatnih donatora.

Evropska komesarka je, navodi Rojters, otputovala u Kijev nakon višenedeljnih ruskih napada fokusiranih na ukrajinsku civilnu infrastrukturu, posebno na elektrane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ona planira da se sastane sa ukrajinskim vlastima i rukovodiocima energetskih kompanija radi razgovara o tome kako EU, međunarodni partneri i privatni sektor mogu da pomognu.

Simsonova će takođe razgovarati o situaciji u nuklearnoj elektrani Zaporožje koju su zauzele ruske snage, o bezbednosti snabdevanja i budućoj rekonstrukciji ukrajinskog energetskog sistema.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter