Izvor: TANJUG
01.06.2024 u 16:28
0

ZELENSKI O PLANOVIMA DONALDA TRAMPA: To što predlaže je opasno, ne samo za Ukrajinu već i za Ameriku

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da namera republikanskog predsedničkog kandidata i bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da prekine rat u Ukrajini pomoću ustupaka može biti opasna ne samo za Ukrajinu, već i za poziciju SAD u svetu, jer, kako je naveo, ruski predsednik Vladimir Putin nema nameru da se zaustavi ako pobedi u ratu.

Zelenski je rekao u intervjuu za Gardijan da je uveren da se Putin neće zaustaviti u Ukrajini i da će ići dalje ako dobije rat.

 

Zelenski je ocenio da mogući dogovor Trampa sa Putinom o prekidu rata u Ukrajini neće zaustaviti ruskog predsednika u osvajanju i da bi to značilo da je Tramp gubitnik, prenela ja agencija RBC Ukrajina.

„I tada će Putin krenuti dalje, shvatajući da SAD više nisu tako veliki igrači, a onda će drugi autoritarni lideri drugih zemalja ući u arenu. Ovo je treći svetski rat“, naveo je Zelenski.

Tramp je više puta izjavljivao da će navodno moći da prekine rat u Ukrajini za nekoliko dana direktnim kontaktom sa Putinom.

Tramp je nedavno dao iznenađujuću najavu tokom jednog od svojih sastanaka sa potencijalnim donatorima kampanje, rekavši da bi navodno „bombardovao Moskvu i Peking, ako Rusija napadne Ukrajinu ili Kina izvrši invaziju na Tajvan“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter