Izvor: Tanjug
14.01.2024 u 21:25
1

ZELENSKI O SKUPU U DAVOSU: „Ukrajinske inicijative postepeno postaju globalne inicijative“

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je večeras da ukrajinske diplomatske inicijative postepeno postaju globalne inicijative.

– Svaki sastanak je zarad normalnog međunarodnog prava. Ukrajina stalno proširuje diplomatske aktivnosti na nove regione i države.
Ukrajinske inicijative postepeno postaju globalne inicijative“, istakao je Zelenski.

On je ocenio da Ukrajina ima dovoljno potencijala da prođe „ovaj težak ratni put“.

„OSTAJEMO UZ UKRAJINU“: Koja zemlja EU nastavlja sa podrškom?

„Imamo potencijal da ujedinimo svet. Imamo potencijal da pobedimo. Glavna stvar je verovati u svoju snagu. Verovati u Ukrajinu. Zahvalan sam svima koji su uz Ukrajinu i u Ukrajini. Zahvalan sam svima koji se bore i rade i pomažu da Ukrajina živi“, poručio je predsednik.

On je podsetio da je danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu održan sastanak savetnika za nacionalnu bezbednost lidera država u vezi sa Formulom mira.

„Ovo je već četvrti ovakav susret i izuzetno je važno da svaki od njih okupi što više učesnika. Sada je predstavljeno više od 80 zemalja i međunarodnih organizacija. Tu su bili ne samo naši uobičajeni partneri u Evropi i Severnoj Americi, već i u zemljama Latinske Amerike, Afrike, Azije, Okeanije“, rekao je Zelenski.

On je poručio da je zahvalan svakom lideru i svakoj zemlji koja učestvuje u zajedničkom radu na bezbednosnim garancijama i svojim učešćem potvrđuje da se svetski poredak zasnovan na pravilima mora obnoviti „bez izuzetka“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZELENSKI O SKUPU U DAVOSU: „Ukrajinske inicijative postepeno postaju globalne inicijative“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter