Izvor: Alo.rs
14.01.2024 u 22:31
0

UKRAJINSKA VOJSKA NEĆE IZDRŽATI, PRITISAK JE OGROMAN: Rusi krenuli u PROBOJ FRONTA, na ključni grad juriša 80.000 vojnika

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su uništeni svi ciljevi u nizu vazdušnih udara na objekte za proizvodnju municije i dronova u Ukrajini.

Kako se navodi, hipersoničnim raketama „kinžal“ pogođeni su objekti za proizvodnju granata, baruta i bespilotnih letelica.

Sa druge strane, ukrajinske vlasti su navele da su ruske snage napale sa 37 raketa i tri drona, od kojih je oboreno samo osam, daleko manje nego obično.

ŽESTOKE BORBE U GAZI: Izraelski tenkovi i avioni gađali ciljeve u južnom i centralnom delu enklave

Prema rečima gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička, eksplozije su se mogle čuti i na periferiji ukrajinske prestonice.

Rusi jurišaju

Oružane snage Rusije pojačale su napade u pravcu Bahmuta i pokušavaju da potisnu ukrajinsku vojsku u pravcu Časiv Jara u Donjecku.

Pripadnici grupe trupa Dnjepar nastavljaju da uništavaju vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine na desnoj obali Hersonske oblasti.

Uništeno je privremeno mesto razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine u selu Bereslav.

Kritično u OSU

U ukrajinskoj vojsci je kritična situacija sa ljudstvom, izjavio je komandant pete posebne jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine Aleksej Tarasenko, prenosi ukrajinska televizija Espreso.

„Trupe se veoma raduju novim pojačanjima, jer je u mnogim oblastima u mnogim jedinicama situacija prilično kritična sa ljudstvom, a kvalitet novih regruta je dosta loš. Uglavnom su to stariji ljudi, sa mnogo problema karakterističnim za taj uzvrsta. Zaista nam nedostaju mladi momci“, rekao je oficir.

On je pojasnio da je prosečna starost boraca iznad 40 godina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter