Izvor: Informer
04.05.2024 u 13:46
3

ŠAH-MAT OKUPATORU KURTIJU: NEMAČKA i FRANCUSKA blokiraju ČLANSTVO LAŽNOJ DRŽAVI KOSOVO u SE

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost Džerald Knaus rekao je da se nekoliko država članica Saveta Evrope spremaju da blokiraju glasanje za prijem tzv. Kosova u tu međunarodnu instituciju na Komitetu ministara, navodeći da su među njima i dve zemlje saveznice Prištine – Francuska i Nemačka.

– Trenutno nekoliko država članica Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju se da blokiraju glasanje o pristupanju Kosova u maju, ignorišući snažnu preporuku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u aprilu – naveo je Knaus na društvenoj mreži „X“.

Knaus ističe i da ovu odluku prati kampanja predsednika Srbije – Aleksandra Vučića, uključujući „lični apel francuskom predsedniku Makronu da ne dozvoli glasanje“.

PREMIJER EKSPRESNO SAOPŠTIO VAŽNE ODLUKE: VUČEVIĆ najavio kakvi su potezi SRBIJE po pitanju KOSOVA i SREBRENICE

– Ovo je usledilo nakon kampanje predsednika Vučića Srbije, uključujući lični apel predsedniku Makronu da ne dozvoli glasanje – i srpsko opredeljenje da kupi 12 francuskih borbenih aviona Rafal – napisao je Knaus na Tviteru.

 – Na svoju 75. godišnjicu, Savet Evrope je podeljen oko fundamentalnog pitanja: da li su pravne ocene i glasovi u PSSE bitni? Da li je članstvo po meri zasluga ili je samo političko? –  pita se Knaus.

Ističe da iako je tzv. Kosovo uslovljeno političkim odlukama, Azerbejdžan ostaje u Savetu Evrope i nakon što je upravo uhapsio dobitnika nagrade KiE Havel za branitelje ljudskih prava Mamedlija Anara za 2014.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “ŠAH-MAT OKUPATORU KURTIJU: NEMAČKA i FRANCUSKA blokiraju ČLANSTVO LAŽNOJ DRŽAVI KOSOVO u SE”

  1. Da kupi 12 borbenih aviona a koja ucjena to nato avijoni da nato sutra ima moć nad tim avijonima znači samo da tuče ruse i pomogne francuzima u lijepim parama pošto su u krizi a zadužuj svoj narod kreditima užas

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter