Izvor: Informer
04.05.2024 u 10:54
0

ODSUDNA BITKA UOČI VASKRSA, RUSKI PRAVOSLAVNI MAČ SEČE SVE PRED SOBOM, PUTIN NAREDIO: „ČASOV JAR mora pasti odmah, to je bitka koja znači KRAJ RATA“ (VIDEO)

Brojnost ukrajinske vojske u kritičnom stanju

Ukrajinska vojska na stabilnim delovima fronta ima oko 70 odsto ljudstva, dok na delovima fronta gde se vode žestoke borbe njena brojnost iznosi oko 40 procenata, izjavio je bivši šef Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Jurij Lucenko.

Kako je rekao, vojno rukovodstvo i predsednik Volodimir Zelenski dužni su da saopšte javnosti da se Ukrajina trenutno nalazi u „kritičnom trenutku“ budući da je vojsci potrebna popuna.

Vazdušna opasnost u tri ukrajinska regiona

Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je u tri ukrajinska regiona – u Poltavskoj, Harkovskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti, pokazujhu podaci ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.

„NASTAVLJAMO DA DROBIMO NACISTE PO UKRAJINI, VRAĆAMO ZEMLJE PREDAKA RUSIJI“: MEDVEDEV odbio mirovne predloge, ZELENSKI molio na kolenima i nudio ovo

Uzbuna je aktivirana praktično istovremeno u sva tri regiona oko 7.13 po lokalnom vremenu, a potom su se sirene aktivirale i u delovima Hersonske i Zaporoške oblasti koji su pod kontrolom ukrajinske vojske.

Ubrzo zatim mediji su saopštili da su u Harkovskoj oblasti odjeknule eksplozije.
Oborene četiri rakete „atakams“ iznad Krima

Ruske PVO snage su iznad Krima tokom noći oborile četiri taktičke rakete američke proizvodnje „atakams“ koje je ispalila ukrajinska vojska, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prethodno je zvanična predstsavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova upozorila Vašington, London i Brisel da su bilo kakvi agresivni postupci protiv Krima osuđeni na propast i da će, u slučaju napada, uslediti odmazda.

Bitka za Časov Jar (VIDEO)

Jurišnici SU-25SM3 napali su utvrđena područja Oružanih snaga Ukrajine.

Artiljerija 98. vazdušno-desantne divizije gađala je podesivom municijom „Smelьčak“ („Daredevil“) po lokaciji ljudstva i skladišta goriva i maziva i municije ukrajinskih oružanih snaga.

Padobranci iz Ivanova su sa svojom raketnom artiljerijom – VBR „Grad“, uništili uporišta i oklopno vozilo ukrajinskih militanata.

Zadimljavanje ponovo u modi: Rusi štite konvoje trupa (VIDEO)

Ruske trupe u Ukrajini započele su zbog ukrajinske masovne upotrebe izviđačkih i dronova kamikaza da upotrebljava taktiku zadimljavanja u marševskom poretku, znači kroz kretanje trupa za vreme napada, ali i prilikom transporta na putevima na istoku Ukrajine.

O tome je kanal Ministarstva odbrane Ruske Federacije napravio i snimak gde se vidi osblje ABHO jedinica na novom zadatku posebno aerosolno odeljenje na Artemovsku pravcu koje taktikom zadimljavanja maskira područje mesta raspoređivnja motorizovano-streljačkih jedinica borbenih i neborbenih formacija.

U tu svrhu na front su poslate termodimne mašine TDM-2K koje imaju zadatak da smanje verovatnoću da ruske snage budu otkrivene i na njih izvršena korekcija artiljerijske ili raketno-artiljerijske vatre, ali i napad dronova kamikaza.

Dimna zavesa kako se navodi sa mašinama može da stvara zaštitu koja traje četiri sata i širi se kao magla u debelom sloju na daljinu od nekoliko kilometara, zbog čega je idealna za zaštitu trupa i kamufliranje vatrenih položaja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter