Izvor: BSC Happy
04.05.2024 u 13:15
1

NIJE GRADIO SAMO IMPOZANTNE GRAĐEVINE VEĆ I SVOJ VELIKI USPEH: Srđan Ranisavljević INŽENJER GRAĐEVINARSTVA za HAPPY TV otkrio svoju tajnu (FOTO)

Jedan od najboljih studenata Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Srđan Ranisavljević, master inženjer građevine, bio je gost kod voditeljke Sare Ostojić u emisiji "Rano jutro" na Happy televiziji. On je svojim gostovanjem naciji dao nadu, mladima polet da grabe ka obrazovanju i uspehu, kao i da vide da je sve moguće uz pošten rad, trud i ljubav prema onome što radite.

Srđan nam je rekao kako to da se odlučio upravo za ono što je studirao 

– Tehnički fakulteti su bili prirodan izbor, Građevinski je bio moj izbor. Kada sletim na aerodrom, vidim zgradu koju sam gradio i osećaj je zaista lep. Bilo nam je potrebno saosećanje, celih 5 godina su dosta naporni. Roditelji su mi davali i daju snagu i energiju. Majka je došla zbog sina u London. Učio sam u zemunskoj bibilioteci, dosta vrednog, kontinuiranog rada, sve do masteriranja. Lepo iskustvo – kaže Ranisavljević.

Prvi posao je dobio odmah nakon završenog fakulteta i to je samo početak ove prelepe priče

– Ja sam tražio posao nakon onih veliki poplava, bilo je dosta oštećenih objekata i japanska ambasada je finansirala rekonstrukciju mosta u Lazarevcu. Moj komšija je rekao da traže inženjera bez iskustva, tako sam dobio posao. Imao sam privilegiju da upoznam ambasadora Japana. Tako sam dobio moj prvi posao. Drugi je posao bio izgradnja auto-puta u Predejanima, zatim puta kod Bele Palanke , onda u jednoj engleskoj firmi u Srbiji. Zatim me život odveo na aerodrome, onda sam dobio poziv svoje britanske firme da odem na aerodrom u Mančesteru, gde sam radio kao direktor projekta. Dobio sam poziv da odem u Ujedinjene Emirate i tamo radim na izgradnji terminalne zgrade. Tamo mi je vrlo lepo, posao je dosta ozbiljan, naporno se radi, tamo je 48 sati radna nedelja. Imam kolege iz celog sveta. Razumemo se sjajno – ističe Ranisavljević.

On navodi da mu je najveći motor pokretač njegova porodica

– Najveću snagu za sve mi je davala porodica, od dečijih dana do sada. Kada nismo zajedno opet razgovaramo, podržavamo jedno drugo i dosta je naravno uticao moj karakter, takmičarski duh, to mi pomaže da idem napred. Što se tiče radne etike, moji se bave poljoprivredom, dosta sam radio sa ocem od malena. To mi je pomoglo, kao i to što volim sport – kaže on.

printscreen/happy tv

S obzirom na to da se sve više mladih vraća u Srbiju, te da su im za rad obezbeđeni svi uslovi, kao i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao sve da se vrate u svoju zemlju, naša voditeljka je pitala Srđana da li razmišlja o povratku. Njegov odgovor je sasvim jasan!

– Ne bežim od povratka u Srbiju, čak se tome radujem – zaključio je Ranisavljević.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NIJE GRADIO SAMO IMPOZANTNE GRAĐEVINE VEĆ I SVOJ VELIKI USPEH: Srđan Ranisavljević INŽENJER GRAĐEVINARSTVA za HAPPY TV otkrio svoju tajnu (FOTO)”

  1. Zgrada aerodruma ke blagi užas. Loše isprojektovana, fušarski izvedena. Radili Turci, Kurdi i tako neki. Još uvek nije gotova, pet godina se nešto radi. Para ne zna se koliko je potrošeno, za neke kontejnere.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter