Izvor: Alo
21.08.2024 u 21:13
0

ŽELIM DA BUDEM KORISTAN SVOJOJ DOMOVINI: Ruski pukovnik pisao Putinu iz zatvora

Bivši pukovnik ruskog ministarstva unutrašnjih poslova Dmitrij Zaharčenko, osuđen za primanje mita, zatražio je od ruskog predsednika Vladimira Putina da ga pošalje u zonu specijalne vojne operacije (SVO), preneo je Komersant.

Napominje se da ovo nije prvi put da Zaharčenko traži da bude poslat u SVO.

TO PODLO KOPILE JE SPREMALO TERORISTIČKU OPERACIJU: Medvedev najstrašnije izvređao Džonsona i Britaniju

U septembru 2023. bivši pukovnik je kontaktirao vojnu registraciju i kancelariju za Republiku Mordoviju.

On je prijavio da ima vojnu specijalnost koja se odnosi na jedinice za radijaciju, hemijsku i biološku odbranu, kao i da ima i borbeno iskustvo stečeno u Čečeniji.

„Želim da budem koristan svojoj domovini, da maksimalno iskoristim svoje iskustvo i znanje za dobrobit države“, objasnio je svoju želju Zaharčenko.

Kasnije je bivši pukovnik napisao apel Putinu.

On je istakao da su predstavnici ruskog Ministarstva odbrane redovno posećivali koloniju i „zaključali ugovore sa svima koji su to želeli iz reda osuđenika, osim sa njim“.

Zauzvrat, Federalna kazneno-popravna služba za Republiku Mordoviju je naglasila da „ne stvaraju nikakve prepreke organi i institucije sistema Federalne kazneno-popravne službe“.

Zaharčenkova kazna od 16 godina zatvora i novčana kazna od 500 miliona rubalja (malo manje od 5 miliona evra) objavljena je 17. maja 2022.

Prema istrazi, bivši pukovnik je primio mito od organizovane kriminalne grupe u periodu od 2007-2016, pomažući da se zauzvrat sakrije od vlasti.

Ukupan iznos nezakonite naknade iznosio je 1,4 milijarde rubalja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter