Izvor: Srbija Danas
25.07.2021 u 20:07
0

ZVER: Ruska mornarica demonstrirala svoju moć

U Sankt Peterburgu je priređena parada u čast 325. godišnjice formiranja Ruske flote, a njoj je prisustvovao i ruski predsednik Vladimir Putin.Putin, vrhovni komandant ruske vojske, prethodno je posetio Kronštat gde je obišao brodove koji učestvuju u paradi i vojnicima čestitao jubilej.

VAŽNO:

Samo u „Dobro jutro Srbijo“ DETALJAN PLAN KRIMINALNIH GRUPA! Imamo duboko organizovani kriminal preko klubova i navijača!

STIŽE 20 EVRA POMOĆI DRŽAVE! Pogledajte kakva će biti prijava i koliko ćemo svi u zbiru da dobijemo!

VUČIĆ NAJAVIO! Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru!

GRMEO JE DVORANOM „MARŠ NA DRINU“!Odbojkašice dominirale nad Dominikanskom Republikom (VIDEO)

Na početku parade glavnokomandujući Ratne mornarice Rusije Nikolaj Jevmenov putem video-konferencije primio raport od komandanata svih ruskih flota.

Usledio je svečani plotun kojim je označen početak parade. Predsednik Rusije, ministar odbrane Sergej Šojgu i komandant mornarice patrolnim brodom obišli su brodove u paradnom stroju.Putin je vojnicima čestitao Dan Ratne mornarice a potom im se i obratio.

Posle intoniranja himne Ruske Federacije i svečanih plotuna s Petropavlovske tvrđave počela je smotra jedinica, brodova i aviona. U grandioznoj petoj po redu paradi učestvovala su 54 broda, 48 aviona i preko 4.000 vojnika.

Na Nevi je, pored ostalih brodova, prikazana i najnovija fregata projekta 22350 „Admiral Kasatonov“, nenuklearni brod „Kronštat“, šest jedrenjaka, veliki desantni bord „Olenogorski gornjak“ i drugi brodovi, dok je u Kronštatu paradni stroj činilo 16 brodova, među njima raketna krstarica „Maršal Ustinov“, korveta „Gremjašči“ i drugi.

Na paradi je prvi put učestvovala i najnovija strateška podmornica „Knez Vladimir“. Kao gosti na paradi pojavila su se tri strana broda – iz Indije, Irana, Pakistana.

Uveče u 20 sati u Sankt Peterburgu će biti održana i svečana artiljerijska počasna paljba. Zbog složenih epidemioloških uslova parada je održana bez prisustva publike.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter