-1°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: pink, rts

VUČIĆ NAJAVIO! Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je doneta odluka da se svim punoletnim građanima u decembru isplati pomoć od još 20 evra. Vučić je najavio da će Srbija biti najjača zemlja u Evropi po stopama stimulacije rađanja. Osvrnuo se na situaciju u regionu i odluku Valentina Incka da se zabrani negiranje genocida, i poručio da je važno da se sa Bošnjacima u budućnosti grade prijateljski i bratski odnosi. Vučić je ponovio da nije ni video ni čuo vođu organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i poručio da će se država žestoko obračunati sa narkodilerima.

VAŽNO:

OGLASIO SE OTAC MALOG STEFANA: Nije doživeo da igra za aplauz!

ANA BRNABIĆ: Ne komentarišem laži PSIHOPATE I KOLJAČA BELIVUKA!

SRPSKA LISTA SAOPŠTILA: Naš narod na KiM je uz predsednika Vučića!

STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST UPOZORAVA: Incko hoće da nastavi Prvi svetski rat!

Aleksandar Vučić je rekao da je juče, na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom Sinišom Mali, doneta odluka o isplati dodatne pomoći građanima.

"Očekujemo da u julu imamo 200 miliona evra suficit, doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru", istakao je predsednik

Podsetio je da u septembru penzioneri dobijaju 50 evra pomoći, a svi punoletni građani, kojih ima 5,7 miliona uključujući i penzionere još 30 evra u novembru, tako da će penzioneri dobiti 80 evra. Uz dodatnih 20 evra, penzioneri će od septembra do decembra ukupno dobiti 100 evra.

Vučić je rekao da novca ima i da želi da se potrošnja dodatno podstakne.

"Želimo da damo ljudima mogućnost da više potroše u svojoj zemlji, zato smo išli sa većom količinom vaučera za ljude da bi u Srbiji trošili novac", napomenuo je predsednik.

Vučić je rekao i da sa Brnabićevom i Malim sprema veliko iznenađenje za penzionere od sledeće godine. "Mislim da će ljudi biti veoma, veoma zadovoljni", istakao je predsednik.

"Predlog da se za rođenje deteta roditeljima dâ 5.000 evra"

Predsednik je najavio da će Srbija biti najjača zemlja u Evropi po stopama stimulacije rađanja.

"Olakšaćemo trudnicama i porodiljama mnoge stvari, a ići ćemo i sa velikim i značajnim uvećanjem iznosa za rađanje dece - za prvo, drugo, treće i četvrto dete", istakao je Vučić.

Naveo je da je njegov predlog Vladi da se za rođenje deteta roditeljima dâ 5.000 evra.

Prema njegovim rečima, nove mere su neophodne jer je stopa nataliteta obrnutno proporcionalna rastu životnog standarda, a naveo je i da je već dobio konkretne predloge od ministra za brigu o porodici i demografiju Ratka Dmitrovića. 

Govoreći o lečenju dece od retkih bolesti u inostranstvu, naveo je da se za zdravstvo izdvaja oko tri milijarde evra godišnje, kao i da je mnogostruko uvećan iznos za lečenje dece.

Što se tiče slučaja malog Gavrila, kaže da je morao da interveniše, jer je obezbeđeno 370.000 evra, a problem je nastao zbog procedure.

Predsednik je najavio da za nekoliko dana počinje gradnja fabrike vakcina u Srbiji. Potvrdio je da će 1. septembra biti završena i gradnja nove kovid-bolnice u Novom Sadu.

Najavio je i da se priprema novi model legalizacije objekata koji će biti jednostavan i za državu i za građane, ali je napomenuo da još ne može da govori o detaljima.   

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad