Izvor: Novosti
25.04.2024 u 22:49
0

RUSI U STRAHOVITOJ OFANZIVI U DONJECKU: Palo još jedno mesto, ukrajinska vojska očajnički pokušava da stabilizuje front

Nakonv proboja fronta u Donjeckoj oblasti, ruske trupe su zauzele još jedno selo, Novobahmutovku, a u međuvremenu, ukrajinska vojska očajnički pokušava da stabilizuje front, što je samo delimično uspešno, piše vojni analitičar BILD-a Džulijan Repke.

Prema njegovim rečima, sada je glavna nada za ukrajinsku vojsku isporuka novog naoružanja, posebno municije za zapadno visoko precizno oružje. Podsetio je da u Poljskoj desetine oklopnih transportera Bredli čekaju na parkingu za prevoz preko granice.

– Posle odluke Kongresa SAD da Kijevu pruži pomoć, Ukrajina je počela da koristi znatno više raketa M30 za uništavanje ruskih vazdušnih sistema i protivvazdušnih sistema na udaljenosti do 80 kilometara iza linije fronta. Najverovatnije, ovo ukazuje da je Oružanim snagama obećano na stotine novih projektila u narednih nekoliko dana – ocenio je analitičar.

On je istakao da paralelno sa ovim ukrajinska vojska izvodi masovne udare na rusku naftnu industriju, a posebno je pogođena Smolenska oblast, gde su se posle napada dronom zapalile naftno skladište i pumpna stanica Rosnjefta.

Još jedna ukrajinska bespilotna letelica srušila se na skladište nafte u regionu Voronjež, naveo je Repke i dodao da je oštećena i fabrika traktora u Lipecku koja proizvodi važne komponente za vojna oklopna vozila Oružanih snaga Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter