Izvor: Alo
04.05.2024 u 18:37
1

ZELENSKI NIJE JEDINI NA METI Crne vesti za bivšeg predsednika Ukrajine!

Rat u Ukrajini – 800. dan

Ruske trupe šire svoja dejstva. Kijev upozorava da pred kraj proleća slede intenzivniji napadi u istočnom Donbasu.

Harkov i Časiv Jar među glavnim ciljevima.

Moskva upozorava Zapad da slede „razorni udari osvete“ ako podrži udare Kijeva na Krim. Zaharova podseća šefa britanske diplomatije: „Zapamtite, Moskva je zemlja sa nuklearnim arsenalom.

Posle Zelenskog i Porošenko na ruskoj poternici

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije stavilo je na poternicu bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka, a odgovarajuća poternica se pojavila u bazi podataka resora.

„Petar Aleksejevič Porošenko, 26. septembar 1965. Traže se po članu Krivičnog zakonika“, piše na dokumentu.

Krivično delo zbog kojeg se za njim traga nije obelodanjeno, prenosi RIA Novosti.

Porošenko je bio predsednik Ukrajine od 2014. do 2019. godine.
Ruski mediji preneli su danas da se na poternici Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo i ime aktuelnog ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

ZA OVIM POLITIČAROM JE RASPISANA POTERNICA: Posle Zelenskog je došao i ON!

Oboreni dronovi znad Belgorodske oblasti

Ruske PVO snage oborile su dva ukrajinska drona iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U bazi podataka se navodi i mesto rođenja tražene osobe – Krivi Rog, Dnjepropetrovska oblast Ukrajine.

Rusi granatiraju Harkov, stanovništvu naređeno da se evakuiše

Ruske snage gađale su raketama Harkov, a stanovništvu je izdato naređenje za evakuaciju, saopštio je gradonačelnik Igor Terehov.

„Prema preliminarnim podacima, nanet je udarac Harkovu. Budite oprezni i ostanite u skloništima. Još postoji opasnost od lansiranja navođenih bombi KAB na grad“, napisao je gradonačelnik na Telegram kanalu, prenosi Ukrinform.

Rusi granatiraju Harkov, stanovništvu naređeno da se evakuiše

Ruske snage gađale su raketama Harkov, a stanovništvu je izdato naređenje za evakuaciju, saopštio je gradonačelnik Igor Terehov.

„Prema preliminarnim podacima, nanet je udarac Harkovu. Budite oprezni i ostanite u skloništima. Još postoji opasnost od lansiranja navođenih bombi KAB na grad“, napisao je gradonačelnik na Telegram kanalu, prenosi Ukrinform.

ISW: Cilj Rusije u Ukrajini za 2024. je zauzimanje Donjecke i Luganske oblasti

Glavni cilj Rusije u Ukrajini za tekuću godinu ostaje potpuno zauzimanje Donjecke i Luganske oblasti, navodi se u izveštaju Instituta za proučavanje rata (ISW).

Pozivajući se na ukrajinske zvaničnike, analitičari ISW napominju da o tome posebno svedoči plan ofanzivne operacije, koja bi trebalo da počne u leto 2024. godine. Eksperti podsećaju da je tezu da Rusija planira da zauzme sve teritorije Donjecke i Luganske oblasti potvrdio i komandant Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Pavljuk.

Prema njegovim rečima, ruska vojska će takođe pokušati da zauzme region Zaporožja ako uspe da zauzme Donbas. Pavljuk je naveo da ruske snage takođe imaju plan da zauzmu Harkov i Sumi, ali je napomenuo da je još uvek nejasno koliko je ozbiljan taj plan i da li će Rusija uspeti da zauzme oba grada.

MO Rusije: Četiri ukrajinske rakete ATACMS oborene iznad Krima

Dežurni ruski PVO sistemi uništili su noćas iznad Krima četiri rakete ATACMS koje su ispalile ukrajinske oružane snage, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Protekle noći zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad operativno-taktičkim raketama ATACMS američke proizvodnje na objekte na teritoriji Ruske Federacije“, navedeno je u saopštenju, a prenosi RIA Novosti.

USAID šalje Ukrajini 250 miliona dolara pomoći za poljoprivredu

Više od 250 miliona dolara biće poslato za obnovu i proširenje poljoprivrednog sektora Ukrajine u okviru novog programa USAID “Harvest“, izjavio je danas zamenik ukrajinskog ministra poljoprivrede Denis Bašlik.

Gubici i štete na poljoprivrednom sektoru Ukrajine, kao rezultat vojne intervencije Rusije, iznosili su preko 80 milijardi dolara do kraja februara, prema procenama Kijevske škole ekonomije i Svetske banke, navodi Kijev independent.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZELENSKI NIJE JEDINI NA METI Crne vesti za bivšeg predsednika Ukrajine!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter