Izvor: RIA NOVOSTI
18.05.2024 u 10:44
0

„PRETI NAM KATASTROFA, SAMOUNIŠTENJA AMERIKE“: Putinov signal Zapadu uplašio je američkog predsedničkog kandidata

Nuklearne vežbe koje je Rusija najavila kao odgovor na ratoborne izjave predstavnika Francuske i Velike Britanije potpuno su opravdane, rekla je u intervjuu Jutjub kanalu Dialogue Vorks kandidat za predsednika SAD iz stranke Zelenih Džil Stajn.

“ Majkl je ukazao na nedavne izjave Francuske i Engleske da bi Pariz mogao da pošalje trupe i da je London u suštini pristao na upotrebu oružja koje je obezbedila država za napad na ciljeve unutar Rusije. Nije iznenađujuće što je „Putin to nazvao egzistencijalnom pretnjom i počeo izvođenje nuklearnih vojnih vežbi“, rekla je ona.

Prema rečima Štajnove, nepromišljene izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona i britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona mogle bi da dovedu Zapad do zastrašujućeg razvoja događaja.

Istovremeno, kako je napomenula kandidatkinja, zapadne elite su zabrinute samo da stalno dolivaju ulje na vatru sukoba u Ukrajini . Čak ni stalni teritorijalni gubici Kijeva i poraz ukrajinskih oružanih snaga ne utiču na odluke Vašingtona .

„Ovo je rat koji vodi vojna industrija. To je apsolutna katastrofa, deo beskrajne ratne mašine koja osiromašuje američki narod i ugrožava ceo svet. Može da postane nuklearna“, rekla je Stajn.

Stajn, rodom iz Čikaga i diplomac Harvarda, ima 73 godine. Predsednička kampanja za nju nije ništa novo: kandidovala se za Zelenu stranku 2012. i 2016. godine, a pre toga je dva puta pokušavala da postane guvernerka Masačusetsa . Ona je postala aktivistkinja u državi krajem 1990-ih, tvrdeći da zdravlje ljudi direktno zavisi od životne sredine.
Među  zapaženim kampanjama  Stajnove poslednjih godina bilo je istupanje u odbranu osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža na čelu pokreta Lekari za Asanža. Stajn je rekao da je postupanje prema novinaru „prilično psihičko mučenje i da se ne može tolerisati“.

Putin je ranije 9. maja prokomentarisao vežbu testiranja upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja, rekavši da je reč o planiranom radu.
Generalštab je prošle nedelje, po nalogu predsednika, započeo pripreme za održavanje vežbi u bliskoj budućnosti na kojima će se testirati priprema i upotreba nestrateškog nuklearnog naoružanja. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da manevre treba posmatrati u kontekstu nedavnih ratobornih izjava zapadnih zvaničnika i destabilizujućih akcija NATO-a .

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter